Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Razmišljate li previše?

15.
9.
2021.

Za one koji ne mogu da pobegnu od svojih misli

Ljubiteljima popularne psihologije Vulkan izdavaštvo preporučuje knjigu koja pruža uvid u probleme s kojima se susreću ljudi prekomerno razvijenih čula. Ako vam se misli roje, a beskrajne asocijacije unose nemir u vaš život, knjiga Razmišljam previše Kristel Petikolen pomoći će vam da pripitomite svoj um tako da radi u vašu korist.

Na osnovu razgovora koje je vodila sa svojim pacijentima, autorka razlaže sve poteškoće na koje nailaze hipermisleći ljudi, koji ne umeju da se prepuste i uživaju u sadašnjem trenutku.

Kristel Petikolen svoju teoremu zasniva na ideji o dominaciji desne moždane hemisfere i njenog uticaja na doživljaj vlastitih vrednosti i motivaciju. Desna hemisfera odgovorna je za instinkte, senzornu funkciju, emocije i sve ono što se može osetiti, ali ne i videti golim okom. Ona je potpuna suprotnost levoj hemisferi, koja je linearna, metodička i verbalna. Desna hemisfera oseća, a leva to određuje i opisuje. Nažalost, mentalno preosetljivi pacijenti često se suočavaju s pogrešnim dijagnozama, koje mogu izazvati osećaj nesigurnosti i druge mentalne poremećaje. Cilj Kristen Petikolen jeste da nauči svoje čitaoce da prihvate sebe i svoje emocije i spoznaju vlastiti um i njegove potencijale.

Oni čija su čula uvek budna, pa im nijedan detalj ne promiče, naučiće kako da isključe um, pobede osećaj izopštenosti i ponovo se prilagode društvu. Tada će osetiti olakšanje i prodisati punim plućima.

„Ova knjiga nudi alate i početne lekcije za sve preefikasne mozgove.“ – Barnes&Noble

Knjigu Razmišljam previše preporučujemo svima koji su izgubili veru u sebe i tragaju za rešenjem, utehom ili smernicom. Dostupna je na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.