Pretraži sajt

DRUŽINA S OLIMPA KONAČNO U SRBIJI!

8.
9.
2021.

Mališani, Vulkančić vam je priredio urnebesan roman, s kakvim se niste susreli u dosadašnjem čitalačkom iskustvu. Skoro tri hiljade godina ljudi su izmišljali kojekakve priče o olimpskim bogovima i herojima. Najzad, oni se javljaju da vam lično ispričaju istinu o sebi.

 

 

Od A kao Ahil do Z kao Zevs, knjiga Ja, Zevs, i družina s Olimpa donosi duhovit osvrt na grčku mitologiju, priče ispričane u prvom licu jednine, u ime samih bogova i heroja. Imaćete priliku da saznate zašto se veliki Ahil šetao unaokolo u haljini, poput devojčice, kakve veze Afrodita i zlatna jabuka imaju sa početkom Trojanskog rata i šta je to Arijadnino klupko.

Ovaj roman dolazi iz pera Franka Švigera, profesora istorije, poznatog po pisanju knjiga za decu i mlade koje su inspirisane mitologijom i istorijom, a svojim duhovitim ilustracijama upotpunila ga je Ramona Vulnčer, dizajnerka i producentkinja crtanih filmova i igrica za decu.

Najmlađi sada imaju priliku da kroz zabavu i smeh nauče osnove grčke mitologije, a oni malo stariji će poznate priče doživeti kao potpuno nove.

 

 

 

Ukoliko smo uspeli da vas zainteresujemo da zavirite u svet bogova i heroja, knjigu Ja, Zevs, i družina s Olimpa možete pronaći na sajtu vulkani.rs, kao i u knjižarama Vulkan.