Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Klasici Vulkan izdavaštva po specijalnim cenama!

3.
9.
2021.

Od 3. do 9. septembra, na sajtu www.vulkani.rs, uz naš stalni popust od 20% ostvarićete dodatnih 20% popusta na sve najznačajnije klasike svetske književnosti Vulkan izdavaštva. Vulkan klasici poručeni tokom trajanja akcije stići će vam na kućnu adresu besplatno!

Dopunite svoju biblioteku romanima koji su obeležili svetsku književnost, uticali na njen pravac, ali i inspirisali umetnike i generacije širom sveta! Ne propustite priliku da kupite romane Salmana Ruždija, sestara Bronte, Irvinga Stouna, Halila Džubrana, Čarlsa Dikensa, Tolstoja i mnoge druge. Potražite ih putem linka https://www.vulkani.rs/akcije!

Ne propustite jedinstvenu priliku i poručite dela svetske književnosti po specijalnim cenama. Preporučujemo vam nekoliko naslova.

 

 

 

Nijedna biblioteka nije potpuna bez dobrih starih klasika, a Edgar Alan Po – Izabrana dela je knjiga u kojoj će uživati i okoreli ljubitelji i poštovaoci slavnog američkog autora i oni koji nisu pročitali nijedno njegovo delo. Originalnost i snaga stvaralačkog duha Edgara Alana Poa, koji je i danas jedan od najčitanijih američkih autora, posebno dolaze do izražaja u formi pripovedaka. Od zloslutnih alegorija do napetosti i neizvesnosti, njegove priče su nezaboravna i originalna istraživanja mračnije strane života, bezvremeni uvid u najzagonetnije kutke ljudske duše, remek-dela u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt.

 

 

 

 

 

Grof Monte Kristo je avanturistički i istorijski roman francuskog romanopisca i filozofa Aleksandra Dime. Edmond Dantes, glavni junak, plemenit je i naočit kapetan, zaljubljen u prelepu Mersedes. Ali nesrećni mladić postaje žrtva ljutih i ambicioznih rivala: Danglar želi da se dočepa njegovog zlata, Kadrus je zlikovac koji želi ličnu osvetu, a podli pukovnik Mondego želi Mersedes za ženu. Optužuju Edmonda za izdaju, i to na dan njegovog venčanja, a on postaje zatočenik zloglasnog zatvora. Ipak, Dantes uspeva da se izbavi iz zatočeništva i na zabačenom ostrvu pronalazi ogromno blago. Petnaest godina kasnije vraća se u Pariz, a njegovi neprijatelji u bogatom i tajanstvenom grofu Monte Kristo ne prepoznaju čoveka koga su izdali. Grof Monte Kristo je jedno od najpoznatijih Diminih dela, a čuveni roman Tri musketara doneo mu je svetsku slavu. Pored ova dva romana, na akciji možete naći i roman Dama s kamelijama

 

 

 

 

Godina je 1936, a jedan roman je za šest meseci prodat u milion primeraka. Sledeće godine, 1937, isti roman osvaja Pulicerovu nagradu, a 1939. njegova ekranizacija postaje najuspešnije ostvarenje u istoriji američke kinematografije. Da, u pitanju je Prohujalo s vihorom, jedan od najsenzacionalnijih izdavačkih fenomena svih vremena. Veliki američki roman, knjiga koja je u Sjedinjenim Državama najprodavanija posle Biblije i koju su kritičari hrabro poredili čak i sa Tolstojevim klasikom Rat i mir. Veličanstvena oda američkom Jugu, jednom vremenu i njegovim ljudima, priča čiji je simbol bila i ostala nekonvencionalna i nesavršena junakinja, razmažena i hirovita, ali i neustrašiva i domišljata Skarlet O’Hara. Žena čiji je lik veći i od samog romana i zbog čije snage i u najtežim trenucima podsećamo sebe da sutra zaista jeste novi dan.

 

 

 

 

* Akcija važi od 3. do 9. septembra samo na sajtu www.vulkani.rs i njom su obuhvaćeni odabrani naslovi Vulkan izdavaštva.

** Tokom trajanja akcije dostava na kućnu adresu na teritoriji Republike Srbije je besplatna.