Pretraži sajt
%
×
2 KNJIGE PO CENI 1
dana sati minuta sekundi

Istorijsko ljubavni roman „Plava kao ponoć

08.07.2021.

Čitajte o usponu mlade žene kao slikara tokom zlatnog doba holandskog slikarstva

Čitaoci koji uživaju u neobičnim i uzbudljivim pričama o životima umetnika biće oduševljeni novim istorijsko ljubavnim romanom Simone van der Vluht Plava kao ponoć!

Simone van der Vluht je poznata holandska autorka, a njene knjige prodate su u više od dva miliona primeraka. Živi u Alkmaru, sa mužem i dvoje dece.

Stvarnost i mašta prepliću se i stvaraju moćnu i dirljivu priču koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

Godina je 1654, zlatno doba Holandije. Brodovi donose egzotična blaga sa Dalekog istoka, a Spinozine ideje i Vermerova i Rembrantova umetnost cvetaju zajedno sa lalama na poljima holandskih sela. I baš tamo, na jednoj farmi, Katrin je rođena i odrasla u siromaštvu.


Nakon što je iznenada ostala udovica, zna da je došlo vreme da se sama suoči sa svetom oko sebe: da potraži sreću u gradu, možda se i zaljubi i, što da ne, ostvari svoj najveći san – da oslikava grnčariju. Zbog toga kreće na putovanje u veliki Amsterdam, središte umetničkog sveta. Počinje da radi kao domaćica u kući uspešne trgovačke porodice Van Nulant. Opčinjena je novim okruženjem u užurbanoj metropoli na vrhuncu moći i koristi priliku da sedi na skupim časovima slikanja koje gospođa Van Nulant uzima od lokalnog slikara, Rembrantovog učenika. Kada Katrin uzme kist da dovrši neke od radova svoje poslodavke, on shvata da sluškinja poseduje originalni talenat i ohrabruje je da nastavi.


Ali njena novostečena sreća neće dugo potrajati. Prošlost vreba iz prikrajka, i Katrin otkriva da tajne mogu da budu vrlo opasne. Prinuđena je da pobegne iz grada i stvori novi život u Delftu, gde pronalazi posao u jednoj grnčarskoj radnji. Boreći se da preživi, suočava se sa nemogućom dilemom: da li da sledi svoje srce ili razum?

Potražite roman Plava kao ponoć putem sajta www.vulkani.rs.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara