Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Ne propustite priliku da kupite knjigu „Božja Čestica“

23.
4.
2021.

Leon Lederman je u naučnim krugovima bio poznat kao „moderni Da Vinči“. Njegova knjiga o materiji Božja čestica okupira pažnju naučnika, ali i ljubitelja popularne nauke i onih koji prate savremena istraživanja u ovoj oblasti. Lederman je ovu jedinstvenu knjigu napisao zajedno sa Dikom Terezijem.

U knjizi Božja čestica, izuzetno pristupačnoj i duhovitoj, Leon Lederman, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, vodi nas na očaravajuće putovanje kroz istoriju fizike elementarnih čestica. Ono otpočinje u vreme najranijih antičkih naučnih zapažanja, pa se preko Ajnštajna nastavlja do modernih vremena, stalno protkano inspirativnim slavljenjem ljudske radoznalosti i potrage za istinom. Završava se potragom za Higsovim bozonom (božjom česticom), za koji su naučnici pretpostavili da će nam pomoći u otkrivanju poslednjih tajni subatomskog univerzuma. Božja čestica, sada sa Ledermanovim novim predgovorom, nateraće vas da se čudite neprekidnoj ljudskoj potrazi za beskonačno malim.

Kvantna teorija predstavlja pravu revoluciju u nauci, a započela je prihvatanjem činjenice da uvek postoji neodređenost u poznavanju prirode. Danas, kada nauka pomera svoje granice brže no ikada, i gotovo deceniju nakon što je u CERN-u otkriven Higsov bozon, ono u šta smo sigurni jeste da će uvek postojati nešto novo što čeka da bude otkriveno.

 

Los Anđeles tajms navodi: „Priča o potrazi za gradivnim elementima materije je mnogo puta ispričana, ali nikada sa ovoliko oduševljenja i duhovitosti... Ledermanov urnebesan opis toga kako je pomogao da se ubedi predsednik Regan da odobri izgradnju superkolajdera opravdao je sam za sebe trošak štampanja ove knjige.“

Ako želite da saznate od čega je materija izgrađena, odgovore potražite u knjizi Božja čestica.

Primerak ove jedinstvene knjige možete kupiti već danas putem sajta www.vulkani.rs.