Pretraži sajt

Knjiga „Čuveni Istraživači“ Robina Hanberi-Tenisona U Prodaji

16.
4.
2021.

Knjiga Čuveni istraživači Robina Hanberi-Tenisona u prodaji

Poručite knjigu o ekspedicijama koje su promenile svet putem sajta www.vulkani.rs

 

I sam veoma cenjeni istraživač, Robin Hanberi-Tenison napisao je knjigu koja će biti nezamenljivo štivo za sve ljubitelje istorije i geografije, za avanturiste razigranog uma i sve čitaoce koji uživaju u biografijama slavnih i velikih ljudi. Knjiga Čuveni istraživači sadrži 40 priča o ekspedicijama najodvažnijih istraživača u istoriji čovečanstva, od Vaska da Game do Jurija Gagarina.

Ovo je svojevrsna zbirka biografija ljudi koje je neumoljiva ambicija podsticala na dodatni trud i pružanje svog maksimuma, prilikom čega su do izražaja dolazile i njihove druge vrline i mane – pohlepa, hrabrost, autoritet i individualnost – ali pre svega, istraživački duh. Neretko je baš ta svojeglava vera u sebe i svoje snove razlog što su uspeli tamo gde drugi nisu.

Fransis Garnije umalo je izgubio razum na obalama Mekonga; Gertruda Bel, arabistkinja, istraživačica, alpinistkinja, arheološkinja, spisateljica, pesnikinja, špijunka i, kao da sve to nije bilo dovoljno da zaokupi život koji je tragično prekinut u 57. godini, suosnivačica modernog Iraka, povezala je ljubav prema Istoku s praktičnim ciljem koji ju je naposletku potpuno zaokupirao; Edvard Vilson dvaput je pokušao da osvoji Severni pol zajedno sa Skotom, ali ih je Amundsen obojicu pobedio; Nain Sing, „čovek koji je pridodao veću količinu pozitivnog znanja na kartu Azije od bilo kog drugog pojedinca svog vremena“, mapirao je ogromna prostranstva na Tibetu, preračunavajući svaki korak.

Robin Hanberi-Tenison je prvi čovek koji je davne 1957. godine kolima prešao put od Londona do Šri Lanke, a za njegovu knjigu Čuveni istraživači Oksford tajms je naveo da je to „promišljena potraga za neistraženim svetovima“.

Knjiga Čuveni istraživači će vas upoznati sa egzotičnim svetovima, odvažnim ljudima, interesantnim istorijskim činjenicama. Kupite je već danas putem sajta www.vulkani.rs.