Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Oproštaj od Vojkana Borisavljevića

23.
2.
2021.

Danas, 23. februara, u 74. godini života napustio nas je Vojkan Borisavljević, istaknuti srpski kompozitor, dirigent i aranžer. Izuzetno nam je drago što smo imali priliku da sarađujemo sa njim i da zajedničkim snagama 2018. godine objavimo njegovu autobiografiju Moja odiseja.

Vojkan Borisavljević rоđen je 1947. godine u Zrenjaninu. Nakon završene gimnazije, studirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Muzičkо obrazovanje stekao je u beogradskim školama Dr Vojislav Vučković i Stanković, kao i na privatnim studijama u Parizu. Umetničkim radom aktivno se bavi od 1965. godine. Ceo radni vek рroveo je kaо slobodan umetnik u okviru Udruženja kompozitora Srbije, sa statusom istaknutog umetnika. Pisao je muziku za pozorište, film i televiziju, popularne i dečje pesme, instrumentalne kompozicije i агаnžmane, što do sada čini više hiljada dela različitih žanrova.

Vulkan izdavaštvo oprašta se od velikog umetnika pesmom koju je on komponovao i koja je ostavila neizbrisiv trag u životima svih nas: A sad adio...