Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Promocija nove knjige „Smisao erosa i ljubavi“

9.
2.
2021.

Pozivamo vas na promociju knjige Smisao erosa i ljubavi, autora Milanka Govedarice i filozofski performans koji će biti održan 15. februara u 19 sati u Galeriji '73, u Požeškoj 83a.

Pored autora, prof. dr Milanka Govedarice, učestvovaće i filozofkinja Tanja Petrović Miljković, glumac Marko Dolaš i vokalna solistkinja Jovana Stojanović.

Knjiga Smisao erosa i ljubavi počinje razmatranjem prirode erosa, erotskih doživljaja i erotskih aktivnosti, koji su ljudima očigledniji, sa težnjom da se što potpunije objasni ljubav, koja je tajanstvenija i uzvišenija.

Za čime čeznemo? Šta nas ispunjava i šta daje smisao našem životu? Većina ljudi će bez razmišljana reći da je to ljubav. I to je, verovatno, tačno. Ali, kada dođe trenutak u kome treba da iskusimo svu raskoš njenog dara i važnosti za nas, uplašimo se. Erosova energija nas preplaši, gubljenje kontrole nad sobom, takođe. Ta ogromna energija za koju Deni de Ruzmon tvrdi da je jača od nuklearne nas parališe.

Postavlja se logično pitanje da li je moguće pretvoriti erosovu energiju u nešto drugo...što nije tako silovito, jako i razorno? Da li eros može da nas dovede do mirne luke? Do ljubavi.

U knjizi Smisao erosa i ljubavi autor na to pitanje dat je pozitivan odgovor.

Milanko Govedarica rođen je 1963. godine. Zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Beogradu od 1990. godine, gde predaje Istoriju savremene filozofije i Filozofiju psihoanalize.

 

*Radi sprečavanja širenja virusa COVID-19, kao i očuvanja ličnog zdravlja, molimo vas da se pridržavate svih propisanih i preporučenih mera, nosite masku i održavate socijalnu distancu.