Pretraži sajt
%
×
AKCIJA 1 KNJIGA - 20%, 2 KNJIGE - 30%, 3 KNJIGE - 30%
dana sati minuta sekundi

Nova serija po motivima romana Vernost

26.
1.
2021.

Netfliks je zvanično objavio da je počelo snimanje serije inspirisane knjigom Vernost Marka Misirolija, koju je objavilo Vulkan izdavaštvo.

U fokusu šest epizoda serije, koja će se snimati u Milanu, Riminiju i Rimu, jeste tema vernosti u braku i priča o mladom paru koji se suočava sa posledicama navodne izdaje. Njihova veza postaje simbol vernosti, ne samo u braku već prema sebi i izborima koje svakodnevno moramo da napravimo.

Roman Vernost osvojio je prestižnu nagradu Strega Giovani 2019. godine i ušao u najuži izbor za nagradu Strega.

Karlo i Margerita su srećan bračni par u srednjim tridesetim, zaljubljeni, svako sa svojim nemirima. Vole se, ali isto tako žude za nečim izvan pokrivača svoje spavaće sobe. On čezne za nežnom lepotom jedne od svojih studentkinja, ona mašta o snažnim rukama svog fizioterapeuta. Ali njihova ljubav, moćna, nezaustavljiva, uvek ih vraća sa ivice ponora. A tu je i Ana, Margeritina mama, svetionik njihove veze, mudra, ponosna krojačica koju muče sopstvena razočaranja. Nakon osam godina sputavanih želja i rođenja sina, prošlost izbija na površinu kroz knjige koje šalje anonimni pošiljalac, postavljajući mnoga pitanja. Da li to što se odupiremo želji znači da smo verni? I da li smo tako zapravo izneverili sebe? A ako ostanemo verni sebi, koliko smo neverni drugima?

U Milanu, gradu prepunom života, na kaldrmi starih ulica o kojima je pisao Bucati i među novim, modernim zgradama koje paraju horizont, Vernost je priča o našem sidru u nemirnom moru, ogledalu u kojem se svakog dana ogledamo i tražimo sebe nadajući se da ćemo prepoznati svoj lik.

Dok čekamo ekranizaciju, ne propustite priliku da uživate u knjizi. Ovu svetsku izdavačku senzaciju možete poručiti putem sajta www.vulkani.rs.