Pretraži sajt
%
×
AKCIJA 1 KNJIGA - 20%, 2 KNJIGE - 30%, 3 KNJIGE - 30%
dana sati minuta sekundi

Knjiga Adama Raderforda Kratka povest svakog ko je ikada živeo uskoro u prodaji

21.
1.
2021.

Nova knjiga Adama Raderforda Kratka povest svakog ko je ikada živeo upoznaće vas sa putem koji smo svi prošli da bismo postali ono što smo sada.

Ko su naši preci? Odakle su došli? Genetičari su odjednom postali istoričari, a čvrsti dokazi u našoj DNK otvorili su onu kutiju koju smo zatvorili misleći da sve znamo. Poznati naučni pisac Adam Raderford precizno objašnjava na koji način genomika u potpunosti reispisuje priču o ljudima – od pre sto hiljada godina.

Ideja da neki gen kodira neku osobinu, a njegov kvar neku bolest, i da ćemo to pratiti kroz porodice, pokolenja i istoriju, vekovima je prethodila genetici. Skraćenica DNK postala je sinonim za sudbinu, ili šav koji prolazi kroz nas i zapečaćuje naše sudbine. Ali da li je to istina? Ono što genetika ne može da nam saopšti podjednako je važno kao i ono što može.

U svom jedinstvenom genomu svako od nas nosi deo istorije naše vrste – našeg rođenja, smrti, bolesti, rata, gladi, migracija i mnogo seksualnih odnosa. Međutim, sve te priče bile su zaključane – sve do sada.

Knjigu Kratka povest svakog ko je ikada živeo u izdanju Vulkan izdavaštva uskoro ćete moći da kupite putem sajta www.vulkani.rs.