Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

„Uporište” Stivena Kinga u prodaji

18.
1.
2021.

Uporište, jedan od najboljih i najgrandioznijih romana Stivena Kinga, sada u jednom tomu! Knjiga je pre svega namenjena ljubiteljima Kingovih romana sa početka karijere, ali i onima koji vole jedinstven i prepoznatljiv stil autora koji je postavio nove standarde u pisanju horora.

Smak sveta nastupa u nanosekundi, sa računarskom greškom u tajnoj vojnoj laboratoriji i milion slučajnih kontakata koji su samo karike u lančanom pismu smrti.

A evo i sumornog sveta posle toga: sveta lišenog svih institucija i devedeset procenata stanovnika. To je svet u kojem šačica uspaničenih preživelih bira stranu – ili biva izabrana.

U tom svetu, dobro počiva na krhkim plećima Majke Ebigejl stare 108 godina – dok su najgori košmari zla otelotvoreni u čoveku smrtonosnog osmeha i neobjašnjivih moći: u Rendalu Flegu, mračnjaku.

Trenutak konačnog obračuna se bliži, krug se zatvara. Preživeli okupljeni oko sila dobra i zla moraju se upustiti u presudni sukob kako bi odredili sudbinu čovečanstva.

Stiven King je autor više od šezdeset romana i dve stotine priča. Dobitnik je i Nacionalne književne nagrade za izuzetan doprinos američkoj književnosti.

U TV seriji koju potpisuje CBS naći će se i epizoda koja upotpunjuje originalno delo iz 1978. godine, a King će otkriti šta se desilo sa preživelima. „Zahvalan sam što sam dobio priliku da ispričam tu priču o kojoj razmišljam već trideset godina“, rekao je King o seriji. U adaptaciji je učestvovao i njegov sin Oven.

Njujork tajms navodi: „Uporište ima sve: avanturu, romansu, proročanstvo, alegoriju, satiru, fantaziju, realizam, apokalipsu. Sjajno!“

Ukoliko želite da uživate u Kingovom romanu koji je oduševio čitaoce širom sveta, možete ga kupiti putem sajta www.vulkani.rs.