Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Knjiga koja će vas ostaviti bez daha: Priča Ane Frank

28.
12.
2020.

Priča Ane Frank je jedna od onih knjiga posle kojih više ništa neće biti isto. Roman će probuditi iskrene emocije i navesti vas da postavite sebi mnoga pitanja, a odgovori koje budete nalazili menjaće vaš pogled na svet. Savršena knjiga za čitaoce koji vole dirljive priče smeštene u dramatičan istorijski kontekst.

Dejvid Gilam istraživao je svet Ane Frank šest godina, prikupljao dostupan materijal i obilazio mesta koja su obeležila njen život, i podario nam ovu jedinstvenu knjigu.

Priča Ane Frank je moćna i dirljiva knjiga koja postavlja pitanje: šta bi se dogodilo da je Ana Frank preživela Holokaust? Veličanstvena pripovest o traumi i iskupljenju poštuje nasleđe Ane Frank, ne samo kao simbola nade i istrajnosti već i divne devojke velikih ambicija i velikog srca.

Godina je 1945, a Ana Frank ima šesnaest godina. Preživela je koncentracione logore, ali njena majka i sestra nisu bile te sreće. Ipak, kao nekim čudom, uspeva da se ponovo nađe sa ocem u nedavno oslobođenom Amsterdamu, i to joj vraća nadu u novi život. Ali nije tako lako sklopiti razbijene delove njihovih života. Ana je zbunjena, proganjaju je duhovi užasa koje je proživela. Njen voljeni dnevnik je izgubljen, a snovi o tome da jednog dana postane pisac sada se čine dalekim i besmislenim. Bori se sa slomljenim srcem i tugom, i mora da pronađe snagu da oprosti i povrati veru u sebe i druge.

Knjiga je prevedena na nekoliko jezika i osvojila je srca publike širom sveta.

Gilam je moćan pripovedač, koji svojom elokvencijom dočarava svu apsurdnost života nakon strahota Drugog svetskog rata.“ – USA Today

Bestseler Njujork tajmsa Priča Ane Frank možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.