Pretraži sajt

Knjiga koja vas vodi ka smislu života: Sreća u kafiću na kraju sveta

23.
12.
2020.

Prava poslastica za ljubitelje knjiga koje menjaju pogled na život! Sreća u kafiću na kraju sveta je delo čuvenog pisca Džona Streleckog, čije su knjige svetski bestseleri, prevedeni na više od četrdeset jezika širom sveta i prodati u više od četiri miliona primeraka.

Prošlo je deset godina od Džonove poslednje posete kafiću. Bezbrižno vreme mladosti je minulo i narator se, nakon ispunjene želje da proputuje svetom, ponovo našao na životnoj prekretnici.

U povratku sa sahrane svog voljenog kuma, Džon ispod nadvožnjaka traži utočište od oluje, gde nailazi na petnaestogodišnju Hanu, te odlučuje da joj pomogne. I ne sluti da će ga olujni put odvesti upravo na mesto koje im je potrebno – u Kafić na kraju sveta.

Vreme leti: Džonova ćerka vrlo brzo odrasta, neki ljudi koje voli više nisu pored njega, a i ne oseća se mladim kao pre, te počinje da razmišlja o starosti. Svaki njegov dolazak u kafić, ali i prelazak u naredno životno doba, nužno donosi ista pitanja – Zašto ste ovde? Plašite li se smrti? Jeste li ispunjeni? A kao i nekada, posebno osoblje kafića pomoći će mu da na njih odgovori.

Kada je imao trideset tri godine, Džon Strelecki je doživeo neobično iskustvo koje ga je inspirisalo da napiše knjigu Kafić na kraju sveta. Proglašen je jednim od sto najinspirativnijih misaonih lidera u oblasti ličnog razvoja. Kada ne piše ili ne drži govore, putuje svetom. Do sada je posetio Afriku, Južnu Ameriku, jugoistočnu Aziju, Evropu i Kinu.

Knjiga postavlja osnovna pitanja o svrsi života i našoj ulozi kao pojedinaca“, reči su Pablišers viklija, a Ju-Es-Ej tudej ističe da „Strelecki opipava puls sveta“.

Ovu jedinstvenu knjigu možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.