Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Obogatite svoju biblioteku klasikom svetske književnosti: Quo vadis?

17.
12.
2020.

Nezaobilazno štivo ljubitelja epskih priča, istorijski klasik koji u sebi nosi vanvremenske poruke, roman Henrika Sjenkjeviča sada može biti i na vašoj polici.

Henrik Sjenkjevič, pisac svetske slave i dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1905. godine, svetu je podario vrsni klasik – Quo vadis? Filmska adaptacija romana iz 1951. godine smatra se jednim od najambicioznijih projekata svetske kinematografije.


Slavna saga smeštena u vreme dekadentnog i surovog drevnog Rima – od Foruma do Koloseuma, od raskošnih sala za gozbe do letnjikovaca u Napulju, od luksuznih vila plemstva do mračnih i vlažnih katakombi siromašnih – svojom originalnošću i veličanstvenim stilom i dalje pleni pažnju čitalaca iako je prvi put objavljena pre više od jednog veka.

Postavljena na prekretnicu u istoriji, u I veku nove ere, dok hrišćanstvo zamenjuje doba korupcije i nemorala koje je obeležilo Neronov Rim, odvija se nemoguća ljubavna priča između Vinicija, ponosnog rimskog patricija, i Ligije, hrišćanke i neuhvatljive lepotice, tajanstvene devojke koja nestaje one noći kada se sretnu. Dok Neronov ludački smeh odzvanja amfiteatrom, a gladijatori se u arenama bore do smrti, mladim ljubavnicima ponestaje vremena. Ideološke razlike dele njihove svetove: okrutnostima neznabožačkog carskog Rima suprotstavlja se nova doktrina koja propoveda ljubav prema bližnjem, molitvu i veru u spasenje.

Henrik Sjenkjevič rođen je 1846. godine i jedan je od najpopularnijih poljskih pisaca s kraja XIX i početka XX veka. U maloj crkvi Santa Marija, poznatoj i kao Kvo vadis, nalazi se njegova bronzana bista. Prema legendi, autor je dobio inspiraciju da napiše roman Quo vadis? baš dok je sedeo u toj crkvi.

Amazon je roman Quo vadis? nazvao „moćnom, očaravajućom epopejom. Ne propustite priliku da u novu godinu uđete čitajući jedno od najznačajnijih dela svetske književnosti. Knjigu možete poručiti putem sajta www.vulkani.rs.