Pretraži sajt

Knjiga kao priručnik za proces vaspitavanja dece

10.12.2020.

 Verujete li da sa detetom možete napraviti dogovor bez svađe? Knjiga Kako da pričate da bi vas deca slušala – slušajte da bi vam deca pričala pomoći će vam da odagnate strah, bes i svaku drugu negativnu emociju kod vašeg deteta i izbegnete porodične rasprave.

Autorke Adela Fejber i Elejn Mazliš, čije su knjige proglašene bestselerima Njujork tajmsa, koriste situacije iz svakodnevne prakse ne bi li vam pokazale kako da poštujete dete i odgovorite na njegove prohteve. Čak i kad treba da održite „lekciju“, to se može učiniti na obostrano zadovoljstvo. Saznajte kako da ispoljite ljutnju a da tom prilikom ne povredite decu i kako da postavljanjem ograničenja ne narušite harmoničnu atmosferu u svom domu.

Izbegnite pretvaranje običnog razgovora u konflikt. Podučavajte umesto da kritikujete, izaberite delotvorne načine kažnjavanja, pokažite deci posledice određenog ponašanja! Ova knjiga, zahvaljujući duhovitim ilustracijama, predočiće vam nove vaspitne modele komunikacije. Jutarnje pridike, večernje prepirke tokom odlaska u krevet, nesporazumi oko kućnih obaveza... Sve to može da postane prošlost ukoliko primenite odgovarajuće tehnike komunikacije.

Adela Fejber i Elejn Mazliš, međunarodno priznati stručnjaci za komunikaciju između odraslih i dece, učile su od doktora Haima Džinota, pokojnog dečjeg psihologa, i obe su nekadašnji članovi osoblja Nove škole za društvena istraživanja u Njujorku i Instituta za porodični život na Univerzitetu Long Ajlend. Njihove knjige prevedene su na više od trideset jezika, ali najveća potvrda njihovog rada je neizmerna zahvalnost roditelja i živa podrška profesionalne zajednice.

Ovu fantastičnu knjigu Kako da pričate da bi vas deca slušala – slušajte da bi vam deca pričala koja će vam pomoći da na zanimljiv način uspostavite zdrave porodične odnose možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.  

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara