Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Hit Vulkanovog sajma knjiga: Poslednja vezirova noć

26.
10.
2020.

Ljubitelje istorijskih romana i posetioce prvog Vulkanovog sajma knjiga oduševio je roman Poslednja vezirova noć Konstantina Petrovića.

Ovo je priča o životu velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića. Autentični istorijski događaji oblikovani su snažnom imaginacijom autora, a sve to sa nastojanjem da se prikaže sudbina čoveka koji je od detinjstva bio razapet između Istoka i Zapada, i čiji je život ostao trajno obeležen znakom ambivalencije.

O sudbini Mehmed-paše Sokolovića zapisano je bezbroj priča, i sve one osvetljavaju njegov lik iz različitih uglova posmatranja i tumačenja. Ipak, na stranicama ove knjige čitalac će pronaći dosad nenaslikani portret velikog vezira, jer se ovoga puta klupko života odmotava od poslednje vezirove noći. Kako izgleda kraj kad ga onaj kome je dodeljen ni ne sluti? Čemu je stremio, čemu se nadao i o čemu je snevao neustrašivi Mehmed-paša?

Knjigu Poslednja vezirova noć u okviru onlajn Vulkanovog sajma knjiga možete naručiti putem sajta www.vulkani.rs po sniženoj, sajamskoj ceni.