Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Hit na Vulkanovom sajmu knjiga: Zmajeve oči Stivena Kinga

22.
10.
2020.

Roman Stivena Kinga Zmajeve oči oduševio je posetioce prvog Vulkanovog sajma knjiga i za rekordno vreme postao jedan od najtraženijih naslova!

Ljubitelji Kingovih knjiga, stila kojim piše i atmosfere koja vlada u njegovim romanima, s velikim nestrpljenjem su čekali Vulkanov sajam, kao i roman Zmajeve oči, jedno od najznačajnijih dela sa početka Kingove karijere.

Knjiga je prvi put objavljena 1984. godine, u ograničenom tiražu, kao specijalno limitirano izdanje sa jedinstvenim ilustracijama. Zmajeve oči su uzbudljiva priča o herojskim avanturama, o zmajevima i prinčevima, o tajanstvenim miševima i ljudima.

Nekada davno u kraljevstvu po imenu Delajn živeo je jedan kralj koji je imao dva sina. Roland Dobri nije bio ni najbolji ni najgori kralj koji je vladao tom zemljom. Svi koji su ga poznavali i koji su videli njegovo sivo lice i drhtave ruke dok je primao zvanice na dvoru slagali su se u proceni da će novi kralj biti krunisan za najviše pet godina. Razgovarali su o budućem vladaru, Rolandovom najstarijem sinu, Piteru.

Ali jedan čovek je smišljao, planirao i pripremao nešto drugo: kako da omogući da Rolandov mlađi sin, Tomas, bude krunisan. Taj čovek bio je Fleg, kraljev čarobnjak.

Stiven King je autor više od pedeset romana i dve stotine priča. Godine 2003. dobio je Nacionalnu književnu nagradu za izuzetan doprinos američkoj književnosti, a Dejli ekspres nazvao ga je legendarnim pripovedačem.

Roman Zmajeve oči u okviru Vulkanovog sajma knjiga možete kupiti po specijalnoj, sajamskoj ceni putem sajta www.vulkani.rs.