Pretraži sajt

Dirljiva priča o prijateljstvu i ljubavi: Prijatelj

14.
8.
2020.

Roman Prijatelj autorke Sigrid Nunjez probudiće u vama najiskrenija osećanja i uspomene i podsetiti vas na to šta je najvrednije u životu. Književni biser za sve one koji su imali najboljeg prijatelja, bio on životinja ili ljudsko biće, i iskusili prazninu u duši koja ostaje kad ih izgubimo.

Nakon iznenadnog gubitka dugogodišnjeg najboljeg prijatelja i mentora, spisateljica dobija na čuvanje njegovog psa Apolona, ogromnog starog mužjaka nemačke doge kojeg niko ne želi. Između njih dvoje se s vremenom stvara posebna veza: on njoj pruža neku vrstu utehe, ona pokušava da ublaži njegovu nemu patnju za izgubljenim vlasnikom. Svako se na svoj način nosi sa tugom, a kroz opise svakodnevnih, često zabavnih dogodovština, autorka glasno razmišlja o životu i smrti, naročito o književnosti.

Knjiga je 2018. godine dobila prestižnu američku Nacionalnu nagradu za književnost u oblasti beletristike, a Vol strit džurnal je napisao: „Predivna knjiga... nudi nam čitav svet blistavih uvida u teme kao što su smrt, patnja, umetnost i ljubav.“ Roman Prijatelj dostupan je na sajtu www.vulkani.rs, kao i u knjižarama.