Pretraži sajt
%
×
30% POPUSTA NA ODABRANE KLASIKE
dana sati minuta sekundi

Knjiga koja je oduševila ceo svet: Usamljeni mesec

25.
6.
2020.

Usamljeni mesec, debitantski roman mlade spisateljice Someje Daud, oduševio je publiku širom sveta! Čitaoci željni izmaštanih, raskošnih svetova i originalnih priča očarani su ovim romanom, koji se odmah našao na listi najboljih knjiga ovog žanra.

Someja Daud se još kao dete predala pisanju. Ljubav prema knjigama i pisanoj reči nadograđivala je godinama, posvetila se izučavanju književnosti i sve to krunisala fantastičnim romanom koji ostavlja bez daha.

U zvezdanom sistemu kojim upravlja brutalno Vatečko carstvo, osamnaestogodišnja Amani je sanjalica. Mašta o tome kakav bi život bio pre okupacije i iščekuje znak od Dihje da će jednog dana doživeti avanturu i putovati daleko van njenog izolovanog meseca. Ali kada je kidnapuju i krišom odvedu u kraljevsku palatu, ona otkriva da je neverovatno slična okrutnoj princezi Maram. Omražena kod porobljenog naroda, Maram traži identičnu zamenu, nekog ko je spreman da se pojavljuje u njeno ime i da umre umesto nje. Iako joj je ta nova uloga nametnuta, Amani ipak uživa u lepoti palate i vremenu provedenom sa princezinim verenikom Idrisom. Međutim, blistavi sjaj dvorca krije svet nasilja i straha. Ako želi da ponovo vidi svoju porodicu, mora da imitira princezu do savršenstva – samo jedan pogrešan potez može da bude smrtonosan.

Usamljeni mesec već danas možete naručiti putem sajta www.vulkani.rs ili u bilo kojoj knjižari Vulkan širom Srbije.