OPASNE VEZE
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
PJER ŠODERLO DE LAKLO rođen je 18. oktobra 1741. godine u Francuskoj. Bio je državni službenik, mason i general u francuskoj vojsci. Ipak, najviše se proslavio kao pisac epistolarnog romana „Opasne veze“, prvi put izdatog u četiri toma 1782. godine. Njegova prvobitna namera bila je da napiše delo koje će odstupiti od norme, koje će podići prašinu i koje će ostaviti iza sebe posle smrti. Nakon velikog i burnog uspeha romana, Pjer se vratio vojnoj službi. Preminuo je u Italiji 1803. godine od malarije. Pročitaj više

OPASNE VEZE

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-01870-7
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 344
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 999,00 DIN
Na sajtu: 799,00 DIN
Ušteda: 200,00 DIN
Imaću tu ženu, oteću je od muža koji je skrnavi, odvažiću se da je otrgnem i od boga koga obožava. Kakva je to milina biti naizmence predmet i pobednik njene griže savesti! Neka veruje u vrlinu, ali neka mi je žrtvuje, neka je plaše njene pogreške, ali neka je ne zadržavaju, i neka ih, rastrzana, može zaboraviti i savladati samo u mom naručju.

Ljubav... požuda... zavođenje. Od ova tri, samo je poslednje vredno truda. Ljubav je besmislena reč, a požuda prolazno zadovoljstvo, ali zavođenje je prilika da se neprijatelji ponize i zabavna igra u kojoj pobeda znači moć.

Bivši ljubavnici vikont De Valmon i markiza De Mertej, dvoje izuzetno dokonih aristokrata, uživaju u manipulaciji. Zajedno osmišljavaju vragolastu opkladu: Valmon mora uspešno da zavede nežnu i čednu suprugu državnog službenika, gospođu De Turvel, kao i mladu i nevinu Sesiliju Volanž, a gospođa De Mertej će mu se zauzvrat ponovo podati. Da li je vikont dorastao ovom izazovu ili će pasti u zamku ljubavi? 

I dok njihove intrige postaju sve dvoličnije i zlokobnije, oni će uvideti da se njihovi ljudski pioni ne ponašaju onako kako su predvideli, a posledice će biti ozbiljnije nego što su ova dva zaverenika mogla da pretpostave.
Aleksandra
Je l' ovo preveo Dušan Miličić ili Dušan MilAčić? Molim odgovor.
Aleksandra Perovic
Jedva čekam da izađe ova knjiga! Film me je oduševio, maestralan je, mogu da zamislim kakvo remek-delo je tek knjiga...
Dodajte svoj komentar