Vulkan Izdavastvo | Knjiga | ILUSTROVANA ISTORIJA SRBA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
DR VLADIMIR ĆOROVIĆ (1885–1941), srpski istoričar i redovni član Srpske kraljevske akademije, podario je svom narodu ovu sveobuhvatnu istoriju, koja je prvi put objavljena posthumno 1989. godine na osnovu originalnih rukopisa. Pročitaj više

ILUSTROVANA ISTORIJA SRBA

Oblast: Enciklopedije
ISBN: 978-86-10-01486-0
Format: 220x280mm
br. str.: 473
povez: tvdr
Pismo: ćirilica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Ilustrovana istorija Srba obuhvata period od doseljavanja na Balkan, preko uspona srpske države, dugog ropstva pod Turcima, seoba i rasejanja, sve do ustanaka i preporoda naroda i države. Svi najbitniji momenti u istoriji srpskog naroda objašnjeni su fotografijom i tekstom. Fotografije koje knjiga sadrži preuzete su iz Narodnog muzeja Srbije i iz muzeja gradova širom Srbije. Bogat vizuelni prikaz ličnosti, događaja, arheoloških nalazišta, predmeta, manastira, fresaka, kao i karte koje su neizostavne za prikaz određenih istorijskih događaja, upotpunjeni su tekstom koji pruža osnovne informacije o pojmu, što je posebno važno za čitaoce.

Sveobuhvatna priča o istoriji srpskog naroda, ispunjenoj kako pobedama tako i žrtvama.
ƒ
Potpun prikaz ne samo srpske istorije već i odnosa sa susedima.
ƒ
Detaljan opis ključnih trenutaka u srpskoj istoriji i analiza njihovih posledica.
ƒ
Izvanredne ilustracije prate tekst jednog od najvećih srpskih istoričara i dočaravaju nam veličanstvenost srpske srednjovekovne kulture, borbu srpskog naroda za slobodu i slavne ličnosti koje su bile prevodnici te borbe.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar