ZAPISANO U ZVEZDAMA | Parinuš Sanije
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Glavni sajt  |  Oblasti  |  Drama

PARINUŠ SANIJE osim što je pisac, takođe je psiholog i sociolog. Radila je za Ministarstvo rada u Iranu. Napisala je nekoliko romana, a njen prvenac, Zapisano u zvezdama, doživeo je neverovatan uspeh u svetu i preveden je na 23 jezika. Pročitaj više

ZAPISANO U ZVEZDAMA

Oblast: Drama
ISBN: 978-86-10-00414-4
Format: 145x205
br. str.: 336
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Zabranjena knjiga ovenčana brojnim nagradama i prevedena na više od 20 jezika
Potresna priča o jakim ženama koje se bore za ono što žele, o prijateljstvu i strastima, ali i o ljubavi prema zemlji.
Veliki roman o ljubavi i nadi, o mržnji i patnji... Parinuš Sanije hrabro i odlučno otkriva istinu o ženama u Iranu, okovanim tradicijom, koje se i danas, ovog časa, bore protiv fanatizma.

Mazuma nikada nije upoznala slobodu. Zna samo da sluša oca i braću. Zna i za batine, koje često dobija. Zna šta se očekuje od časne i smerne devojke kakva je ona: da nosi čador, da služi muškarcima uvek i svuda, da korača brzo, spuštenog pogleda. Ipak, Mazuma danas nije poslušala. Usudila se da pogleda mladića kojeg svaki dan sreće na uskim sokacima svoga grada. Nije trebalo mnogo pa da pogledi prerastu u veliku ljubav. U ljubav opasnu, koju je nemoguće sakriti i zbog koje će biti kažnjena. Kriva je za najveći greh, zbog toga što voli. Ovoga puta, batine nisu dovoljna kazna. Da bi sačuvala porodičnu čast, mora odmah da se uda, i to za čoveka kojeg će joj izabrati braća. Od tog trenutka, Mazuma mora da prihvati svoju sudbinu. Da bude predana žena svom mužu, da udovolji svakoj njegovoj želji, a potom i brižna majka svojoj deci.

Dok Iranom besni revolucija, ova žena će hrabrost pronaći u ljubavi koju čuva duboko u sebi i koju nikada nije zaboravila. I čekaće dan kada će napokon dobiti ono što zaslužuje.


Emilija Smiljanić
Predivna knjiga,za sve koji vole priče o porodici,prihvatanju i običajima u persijskim zemljama. Zaista drži pažnju do poslednje stranice.
Emilija Smiljanić
Predivna knjiga,za sve koji vole priče o porodici,prihvatanju i običajima u persijskim zemljama. Zaista drži pažnju do poslednje stranice.
Ljiljana Filipovic
Malo je reci da je knjiga dobra,nevjerovatno dobra,bolja je i od poslednjeg romana Haleda Hoseinija „A planine odjeknuše“.
Marija Stojanović
Stigla sam tek do 90 strane i baš me je zaintrigirala. Odlična knjiga za sve one koji vole nepredvidive priče. Moje preporuke. Odvojite dan ili dva za čitanje ove knjige koje vas može podsetiti na neke vrednosti koje ste možda zaboravili ili, pak, podstaći na razmišljanje o nekim vezama u životu.
Dodajte svoj komentar