Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Knjiga maestralnog Dejla Karnegija „VODI! Kako usavršiti liderstvo?“ u prodaji

31.
3.
2023.

Ljudi su mnogo sposobniji nego što su toga svesni

Svako ima skrivene prednosti i talente, a da bi se oni istakli, potreban je dobar vođa. Dejl Karnegi je razumeo da vođa nije neko ko stoji napred i maše zastavom, s gomilom koja maršira iza njega. Smisao vođstva nije u tome ko će dobiti priznanje za rad, samostalno obaviti posao ili izgledati dobro drugima. Pravo vođstvo podrazumeva pridobijanje voljne saradnje u vezi s tim kuda ići i kako tamo stići, kao i strpljenje i umeće da se i svi ostali motivišu i povedu tamo.

Knjiga VODI! Kako usavršiti liderstvo nudi praktične savete, strategije i primere iz života vrhunskih lidera širom sveta koji će vam predočiti kako da budete efikasniji lider koji inspiriše uspeh vašeg tima.

Vođstvo je način da se postignu rezultati s drugim ljudima, a oni se mogu razlikovati od organizacije do organizacije. Da bi neko uspeo kao vođa, mora spojiti potrebe za učinkom s ljudskim potrebama. Reč je o sticanju poverenja, empatije i dobijanju voljne saradnje. Drugim rečima, reč je o tome da budete osoba koja neguje timski rad, saradnju i angažovanost zaposlenih.

„Karnegi je postigao veliki uspeh kao trener javnog govora jer koristi jedan ozbiljan američki optimizam ranog XX veka, pun pozitivnih principa i ispravnih saveta.“ – Davin O’Dvajer

Dejl Karnegi (1888–1955) bio je američki pisac, predavač i začetnik čuvenih kurseva o samousavršavanju, govorništvu, usvajanju interpersonalnih veština i prodaji. Rođen na siromašnoj farmi u Misuriju, od najmlađih dana radio je najrazličitije poslove kako bi preživeo – muzao je krave, a kasnije prodavao slaninu, sapune i mast. Godine 1936. napisao je jedan od najoriginalnijih vodiča svih vremena, Kako zadobiti prijatelje i uticati na ljude, knjigu koja je postala neverovatan bestseler, popularan i danas (2002. godine proglašena je za najbolju poslovnu knjigu XX veka). Godine 1912. osnovao je svoju kompaniju Trenažni centar Dejl Karnegi, koja i danas ima svoja predstavništva širom sveta.

U Trenažnom centru Dejl Karnegi liderska misija je jednostavna. Jedinstveni i moćni pristup Dejla Karnegija obuci liderstva zasnovan je na mudrosti i stručnosti stečenoj razvijanjem lidera duže od bilo koje druge organizacije za profesionalni razvoj.

Knjiga VODI! Kako usavršiti liderstvo? dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.