Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA BOOKTOK HITOVE
dana sati minuta sekundi

Preporuka iz Vulkana: Čitamo u januaru

20.
1.
2023.

Evo književne zdravice za godinu koju započinjemo sjajnim izdanjima. Na listi naslova koje preporučujemo našle su se inspirativne priče koje su uzdrmale čitalačku publiku širom sveta. U nastavku predstavljamo pet naslova koji će zaintrigirati ljubitelje različitih književnih žanrova.

Istorijski roman Pet sestara, u kom fikcija i stvarnost ispisuju stranice pune emocija, povešće vas na neverovatno putovanje u veličanstveni svet mode, na kojem ćete osetiti luksuzne tkanine pod prstima i diviti se jedinstvenom glamuru dok šetate impozantnim ulicama Rima. Navešće vas da pre svega razmišljate o liku žene, dok pred vašim očima oživljava Večni grad s početka prošlog veka. Čincija Đorđo napisala je nezaboravnu priču o snažnim, hrabrim i odlučnim ženama, koje su, ne odustajući od ostvarenja svojih snova, uprkos vremenu u kom su živele, ostavile trag u istoriji.

Najprodavaniji triler Njujork tajmsa Poslednje što mi je rekao mogao bi vas navesti da se zapitate koliko zapravo poznajete one koje volite. Roman Lore Dejv o ženi koja traga za istinom o nestanku svog muža – po svaku cenu – impresionirao je više od dva miliona čitalaca širom sveta. Ovo je priča o tajnama koje čuvamo, lažima koje govorimo i žrtvama koje prinosimo. Hana je zaljubljena u svog muža Ovena, živi u prelepom domu u Kaliforniji, ima mnogo prijatelja, posao iz snova i šesnaestogodišnju pastorku Bejli. Međutim, jednoga dana Hanin život okreće se naglavačke – Oven je nestao. Noćna mora se ostvarila. Ko je Oven zapravo – i da li će ikada ponovo videti čoveka za koga je mislila da je ljubav njenog života?

Uzbudljiva epska istorijska avantura Gospodar Atlasa će vas preneti iz viktorijanskog Londona u izgubljeni svet urušenih palata i divljih planinskih prelaza. Oživljavajući lepotu i varvarstvo Maroka iz XIX veka, roman Kolina Falkonera će vas povesti u najmračnije dubine ljudskog srca. Radnja romana je smeštena u London 1893. Dvojici nekadašnjih oficira Kraljevske artiljerije ponuđeno je pravo malo bogatstvo da odu u Maroko i pomognu sultanu da uguši pobunu koja je izbila na jugu. Njima ovo izgleda kao najlakši način da zarade novac. Ali nisu mogli više da pogreše. A sam gospodar Atlasa, Amastan el Karim, čuva šokantnu tajnu koja bi obojicu mogla koštati života – ili jednom od njih dati razlog da ponovo živi.

Svetski izdavački fenomen Moj greh, prvi deo čarobne romantične sage koja je očarala milione čitalaca, priča je o hrabroj junakinji i arogantnom junaku, iza čije se fasade lošeg momka krije nežno i plemenito srce. Upoznajte Nou i Nikolasa, likove koji će vas uzbuditi, naljutiti, izazvati u vama buru emocija, u fascinantnoj priči o ljubavi, izdaji i tajnama španske spisateljice Mersedes Ron. Noa je ponosna i nezavisna sedamnaestogodišnja devojka, sa mnogo tajni. Nikolas je problematičan mladić, milioner koji se bavi sumnjivim poslovima, buntovnik i ekstremista. Uprkos ponoru koji uh razdvaja, oboje počinju da osećaju neodoljivu privlačnost. Ali Nikova burna sadašnjost i Noina dramatična prošlost dovešće u brojna iskušenja njihovu zabranjenu ljubav.

Izvanredan prvi deo trilogije autorke Vanese Len Samo čudovište. Kada su je poslali u London kod ekscentrične rodbine njene pokojne majke, šesnaestogodišnja Džoun uživa u savršenom letu. Obožava svoj štreberski posao u muzeju, a kada je preslatki kolega Nik pozove da izađu, oseća da sve dolazi na svoje mesto. Njena porodica nije samo ekscentrična: oni su čudovišta, sa zastrašujućim, skrivenim moćima. A Nik nije samo lepi dečko: on je legendarni ubica čudovišta iz priča njenog detinjstva, koji će učiniti sve da ih uništi. Neće biti srećnog kraja, podsetila je sebe. Ona je čudovište, a on heroj. Svi znaju kako se ta priča završila. Da bi zaštitila svoju porodicu, Džoun će morati da udruži snage sa naslednikom protivničkog klana, Aronom Oliverom. Ali pre svega, moraće da prihvati svoju pravu prirodu.

Ove i mnoge druge naslove potražite na sajtu vulkani.rs!