Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Autor Miodrag Majić potpisuje na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1

28.
10.
2022.

Jedan od najčitanijih domaćih autora Miodrag Majić potpisivaće svoju novu knjigu Rudnik u subotu, 29. oktobra, od 18 časova na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1.

U središtu ove knjige nalazi se junak koji će vas od prve do poslednje stranice voditi kroz sopstvena sećanja. Njegova potreba za pričanjem jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku, i tako konačno došao do istine. Osnovni motiv na toj slici jeste rudnik. O rudniku će se ispredati raznolike priče, i stvarne i nestvarne, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim. Saznanja do kojih bude došao promeniće njegov život iz korena i navešće ga na to da preispita sva dotadašnja uverenja o stvarnosti.

Rudnik je Majićev treći roman, nakon bestselera „Deca zla“ i „Ostrvo pelikana“.

Čekamo vas u subotu, 29. oktobra, od 18 časova u Hali 1 na štandu Vulkan izdavaštva.

Miodrag Majić (Beograd, 1969) sudija je Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu, objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), nagrade Verica Barać (2019) i nagrade Doprinos godine Evropi (2019). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu (www.misamajic.com), u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu. Tokom 2019. godine objavio je roman Deca zla i zbirku priča U ime naroda. Posle velikog uspeha romana Deca zla, Miodrag Majić obradovao je čitaoce 2020. godine novom knjigom – Ostrvom pelikana. Živi u Beogradu sa suprugom i troje dece.