Pretraži sajt

Novi istorijski roman Matea Strukula „Enigma Dante“ u prodaji

26.
10.
2022.

Gde umire ratnik, rađa se pesnik

Mateo Strukul istražuje život velikog pesnika i vraća nas u drevnu Firencu. Turoban i mračan grad je u rukama Korsa Donatija, vođe gvelfa žednog neprijateljske krvi gibelina, koji tek što su naneli težak poraz Sijenjanima, saveznicima Firence. Tu počinje Enigma Dante, roman koji prepliće priču o firentinskom pesniku sa najvažnijim događajima u istoriji Italije.

Dante kakvog još niste upoznali – ratnik, pesnik, legenda!

Vreme je obeleženo opasnim igrama moći, političkim intrigama i zaverama. U ovom teatru apokalipse nalazi se i Dante Aligijeri: hrabar i zaljubljen u Beatriče, ali prinuđen da živi sa drugom ženom; prijatelj Gvida Kavalkantija i Đota, zaljubljenik u poeziju i umetnost, ali pozvan da ispuni svoju dužnost na bojnom polju.

Firenca se sprema za poslednji okršaj i Dante mora da okuša sopstvenu hrabrost tako što će se latiti oružja kod Kampaldina. Mladi Dante postaje feditore Firence, konjanik prvog reda, i suočava se sa sudbinom jednog krvavog dana koji će obeležiti tok italijanske istorije. A svakako će obeležiti i njega, kao čoveka i kao pesnika. Noćne more koje ga muče zbog užasa rata i iskrene ljubavi koju oseća prema Beatriče biće temelji na kojima će početi da gradi svoj magnum opus, Božanstvenu komediju.

Mladića voljnog da se žrtvuje za svoj narod i zabranjenu ljubav rat odvodi na bojno polje, gde će biti svedok strašnih muka i ljudske okrutnosti. I evo čoveka Dantea koji luta ulicama Firence i proživljava muke teškog, burnog, krvavog vremena.

Uronite u raskošnu atmosferu srednjovekovne Italije! Roman koji otkriva tajne i misterije velikog pesnika Enigma Dante potražite na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije.