Pretraži sajt

Potpisivanje knjiga Milana St. Protića

14.
10.
2021.

Knjižara Vulkan, TC Ušće, 15. oktobar

Naš renomirani pisac Milan St. Protić potpisivaće svoja dela u petak, 15. oktobra, od 18 do 19 sati, u knjižari Vulkan u TC Ušće. Tom prilikom će promovisati i svoje novo delo Roman o poraženima. Potpisivanje će se održati u skladu sa svim preporučenim i propisanim epidemiološkim merama. 

Roman o poraženima Milana St. Protića donosi pripovest o pobeđenima u građanskom ratu. O bivšima. Jeste pripovest, ali nije istorija. Nije ni fikcija. Nešto između. Pisana je na osnovu mnoštva usmenih i zabeleženih svedočanstava učesnika i očevidaca. Posmatrača i savremenika. Analitičara i hroničara. Razume se – i nemalog broja pisanih izvora. Onih arhivskih. I onih istoriografskih. I onih memoarskih. U isti mah, ovo je roman o Beogradu u jednom prohujalom trenutku, kratkom kao treptaj oka. Ali presudnom i sudbonosnom. I kobnom.

Milan St. Protić (1957) rođen je u Beogradu, gde je završio gimnaziju (1976) i diplomirao na Pravnom fakultetu (1980). Magistrirao je 1982. godine, a pet godina kasnije doktorirao modernu evropsku istoriju na Kalifornijskom univerzitetu u Santa Barbari (SAD). Bavio se istorijom, diplomatijom i politikom. Objavio je više istoriografskih i memoarskih dela, roman Sinajsko jevanđelje (2017), putopis Zemlja Viljema Tela (2018) i roman Pun Krug L. D. Trockog (2020).