Pretraži sajt

Na veliku radost čitalaca „Salemovo“ je u prodaji!

10.
9.
2021.

Naslovi Stivena Kinga na specijalnoj akciji na sajtu vulkani.rs 

Dugo očekivani roman Salemovo Stivena Kinga je ponovo u prodaji. Kako bi nagradilo vaše strpljenje, Vulkan izdavaštvo spremilo je posebnu akciju! Ukoliko poručite roman Salemovo putem sajta vulkani.rs, stičete pravo na popust od čak 40% na drugi roman pomenutog autora. I to nije sve, tokom trajanja akcije dostava na teritoriji Republike Srbije je besplatna!

Salemovo je drugi po redu objavljeni roman Stivena Kinga, napisan 1975. godine. Kao većina Kingovih romana, i on pripada žanru horora. Inspirisan Drakulom, King je odlučio da ispripoveda sagu o vampirima. Ali, za razliku od drugih vampira koje srećemo u svetskoj književnosti, Kingovi su gotovo nepobedivi.

Glavni junak, pisac Ben Mirs, odlučuje da se vrati u Salemovo, mesto gde je proveo četiri godine svog detinjstva. Tu se sprijateljuje s nastavnikom po imenu Met Burk i otpočinje romantičnu vezu s mladom maturantkinjom, Suzan Norton.

Ben svoj najnoviji roman piše inspirisan napuštenom kućom u kojoj je imao zastrašujuće iskustvo kao dečak. Međutim, ispostavlja se da kuća ima novog stanara – austrijskog migranta po imenu Kurt Barlov. Interesantno, njega niko nikada nije video, a misteriozni događaji – nestanak dečaka i ubistvo psa – ubrzo otrkivaju jezivu istinu: Kurt je vampir!

„Isključite televizor – u stvari, zašto ne biste isključili i sva svetla izuzev onog pored vaše omiljene fotelje? Pričaćemo o vampirima, opkoljeni senkama u polutami. Mislim da mogu da vas ubedim u njihovo postojanje, zato što sam i sâm verovao u to dok sam pisao ovu knjigu", Stiven King.

Ukoliko ste očarani napetim hororima Stivena Kinga, ne propustite specijalnu akciju na sajtu vulkani.rs!