Pretraži sajt

Vulkanova preporuka za čitanje: Romani koji ostaju duboko u srcu

18.
5.
2023.

Snažne priče o ljubavi, lepoti i žrtvovanju

Vulkan izdavaštvo vam za naredne dane preporučuje tri sjajne knjige, zahvaljujući kojima ćete uploviti u svu lepotu koju ljubav donosi, doživeti otrežnjenje i čvrsto zakoračiti u bolje sutra.

Anželik, roman najčitanijeg pisca u Francuskoj Gijoma Musoa, zarobiće vas u lavirintu emocija u kojem sve ono što je na jednoj stranici izvesno, već na drugoj nije. Muso, koji uživa ogroman uspeh i širom sveta, u svom novom trileru istražuje složenost ljudskih bića, razapetih između sumnji i snova, rana iz prošlosti i skrivenih ambicija. Podsećajući nas da „čak i anđeli imaju svoje demone“, piščev cilj je da nas suoči sa nama samima. Njegovi likovi su naša ogledala jer postavljaju mnoga egzistencijalna pitanja. I pre nego što osudimo, pokušajmo da razumemo, poručuje autor na stranicama svog briljantnog trilera.

Knjiga Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca domaće književnice Žanete Đukić Perišić oslikava ljubavne priče svetskih pisaca onakvima kakve su zaista bile – sa njihovim čežnjama, patnjama, nadanjima, nemirima, strahovima. Ivo Andrić, Isidora Sekulić, Fjodor Dostojevski, Marina Cvetajeva, Lav Tolstoj, Džejms Džojs, Virdžinija Vulf, Franc Kafka, Pol Elijar samo su neki od onih čija ćete pisma pronaći u ovoj knjizi. Ta pisma su potpuno autentična – pronađena su posle smrti svih ovih velikana i sačuvana su do danas. Dragocena su jer nam otkrivaju da je ljubav jedina konstanta u svim vremenima.

Impresivan debitantski roman Džordže Kaufman osvojiće vaša srca. Krojačica iz Pariza je očaravajuća priča o modi, nesalomivoj volji i osećanjima koja se mogu ostaviti po strani, ali se nikada ne zaboravljaju. Radnja smeštena u drugu polovinu XX veka povešće vas na putovanje preko tri kontinenta. Roza Kustačer je izgradila modnu imperiju pomoću svog umeća da osmisli savršenu odevnu kombinaciju za svaku priliku. Ali dok se sprema za najvažniji sastanak svog života, njeno uobičajeno samopouzdanje posustaje. Pokušavajući da izabere haljinu i savršenu nijansu karmina, Roza počinje da pripoveda svoju neverovatnu priču. Shvatila je da je život provela u begu. Ali više neće bežati.

Sve naslove možete potražiti na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.