Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Svetski dan dečje knjige: Zašto je važno da čitamo?

2.
4.
2023.

U svetu se od 1967. godine 2. aprila proslavlja Svetski dan dečje knjige, s ciljem da se inspirišu drugi da čitaju, a posebno da se skrene pažnja na knjige za decu i na to koliko je važno da steknemo naviku čitanja od malih nogu.

Na današnji dan pre 218 godina rođen je čuveni danski pisac i tvorac najlepših bajki uz koje su stasavale i stasavaju generacije širom sveta – Hans Kristijan Andersen. Danas se slavi dečja literatura i svaki uzbudljiv i nezaboravan trenutak koji provodimo s knjigom.

Vulkančić sa posebnim zadovoljstvom slavi današnji dan i odobrava 50% popusta na odabrane Vulkančić naslove na sajtu vulkancic.rs. Priuštite vašim mališanima najbolje štivo i uživajte u predivnim knjigama koje razbuđuju maštu i grade dečju kreativnost.

Čitanje pomaže deci da spoznaju razne poglede na svet, otkriju nove vidike, razmišljaju van okvira, nauče mnogo toga, a pre svega da neguju empatiju i prijateljstvo.

Osim toga, najmlađi čitanjem zasigurno mogu poboljšati svoj rečnik, angažovati mozak i postati zainteresovaniji za svet koji nas okružuje.

Dragi roditelji, pozivamo vas da širite ljubav prema čitanju i da vaše mališane usmerite ka pisanoj reči. Jer svima nam je cilj da deca odmalena počnu da čitaju knjige. To je neprocenjivo!

Veliki izbor knjiga, od prelepih enciklopedija do zabavnih slikovnica i sadržajnih dečjih romana, možete potražiti putem sajta vulkancic.rs. Uverite se i vi u kvalitet Vulkančić knjiga.

Proslavimo zajedno Svetski dan dečje knjige.