Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vulkanovi bestseleri koje ćete čitati ovog proleća

28.
3.
2023.

Erupcija naslova sa vrha svetskih top-lista

Neki od omiljenih autora, poput danskog bestseler pisca Jusija Adler-Olsena i Krejga Rasela, tvorca čuvenog gotskog trilera Šest lica senke, vratili su se sa svojim najnovijim romanima, ali na listi Vulkanove preporuke za čitanje mesto su našla i briljantna debitantska ostvarenja, koja će, ne sumnjamo, postati i vaši favoriti. Od dubokog poniranja u istoriju univerzuma, eksplozivnih skandinavskih trilera, horora i misterija do izuzetnog priručnika za prevazilaženje anksioznosti, Vulkanova ponuda uključuje svetske bestselere i proverene hitove, bez izuzetka.

Uronite u napeti psihološki triler koji će vas nemilosrdno uvlačiti u najdublje ponore ljudske psihe! Vulf Dorn u svom debitantskom romanu Okidač otvara nam vrata psihijatrijske bolnice u blizini Švapske visoravni. Posao u psihijatrijskoj bolnici nije nimalo lak. Svakog dana, doktorka Elen Rot susreće se sa odbačenim ljudima, sa neopisivom patnjom, sa najdubljom tamom uma. Soba broj 7 prepuna je užasa: pacijentkinja sklupčana pred njom pretučena je, zlostavljana. Zatvorena u sebe, mrmlja besmislene reči. Kaže da je traži Crni čovek. Njen glas je jeziv, glas male devojčice u telu žene: šapuće joj da će sada uzeti i Elen, jer niko ne može da pobegne od njega. Kada zagonetna pacijentkinja sutradan nestane bez traga, počinje košmar za Elen, očajnička borba u kojoj više nikome ne može da veruje.

Jusi Adler-Olsen, majstor skandinavskog kriminalističkog romana, autor čije su knjige prodate u milionima primeraka širom sveta, vraća se sa još jednim sjajnim trilerom, delom uzbudljivog serijala o Sektoru Q, kopenhaškom odeljenju za istragu starih slučajeva. Dobro začinjen roman danskog kralja krimića Natrijum-hlorid preporučujemo ljubiteljima dobrih detektivskih priča na nordijski način. Na svoj šezdeseti rođendan, jedna žena oduzela je sebi život. Kada slučaj završi na stolu detektiva Karla Merka, on smatra da nema veze sa Sektorom Q. Ipak, Markus Jakobsen ubeđen je da je u pitanju ubistvo, i da je povezano sa jednim nerešenim slučajem iz 1988. godine. Tragovi vode do nekoliko novih zastrašujućih zločina. Mala gomila soli u blizini svake žrtve. To je sve što je potrebno da se pokrene plan za vanredne situacije.

Ljubiteljima horora i misterije obećavamo spektakularno putovanje u najdublje ponore ljudske duše u maestralnoj priči Krejga Rasela, punoj demona, starih narodnih priča, ludila i užasa. Tajanstveni gospodin Hajd je još jedno neverovatno gotsko štivo autora svetskog bestselera Šest lica senke. Svojim briljantnim stilom škotski pisac preneće vas na ulice mračnog i ukletog Edinburga iz viktorijanske ere i atmosferom potpuno uroniti u ovu mračnu priču, sa likovima koji žive dvostrukim životima i jednim zarobljenim u zastrašujućoj tami. Raselov Edvard Hajd istražuje seriju ubistava u Edinburgu. On ne samo da traži tragove iz stvarnog sveta već pokušava da otkrije značenje zlokobne simbolike svojih snova. U mreži okultizma i mračnih spletki moćnih figura, potraga će ga odvesti do mesta kojih se najviše plaši, ali koja nikada nije mogao ni da zamisli.

U izuzetnoj knjizi Prva tri minuta, zahvaljujući popularnom i prihvatljivom pristupu, upoznaćete se sa fundamentalnim problemima kosmologije kroz opis i atraktivna objašnjenja koja se odnose na izgled i pojave karakteristične za sam nastanak i najraniji stadijum razvitka univerzuma. Stiven Vajnberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku i jedan od najznačajnijih teorijskih fizičara, u ovom klasičnom delu popularne nauke opisuje najraniji razvoj univerzuma od trenutka Velikog praska, u periodu od prva tri minuta koja su bila najznačajnija za celokupni dalji razvoj univerzuma, i to kroz vrlo lep i jasan prikaz faza njegovog razvitka, od trenutka kad je bio jedna beskrajno mala i ekstremno vrela i gusta plazma, pa sve do današnjih dana, posle enormne ekspanzije i 13,7 milijardi godina kasnije. 

Opustite se ovog proleća uz praktičan priručnik za prevazilaženje anksioznosti Nemoj da brineš autora bestselera Zen: Jednostavno srećan život. Odbacite stvari koje vam nisu potrebne. Vodite beskrajno jednostavan život, bez nepotrebnih strepnji i briga, i bez priklanjanja vrednostima drugih ljudi. U knjizi poznatog zen budističkog monaha Šunmja Masuna otkrićete zašto se 90% vaših briga zapravo nikada neće ostvariti. Prateći 48 jednostavnih lekcija ove knjige, uživaćete u smirenijoj, opuštenijoj, pozitivnijoj verziji sebe, i naučićete kako da prestanete da se poredite sa drugima, uklonite nepotrebne stvari iz svog života i učinite ga apsolutno jednostavnim.

Najnovije naslove Vulkan izdavaštva potražite putem sajta vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije, i darujte sebi nekoliko sati čistog uživanja.