Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Svetski bestseler slavnog rumunskog pisca Igora Berglera „Mikelanđelova laž“ uskoro u prodaji

15.
3.
2023.

Za sve koji vole inteligentne trilere

Najveća misterija u istoriji civilizacije samo što nije otkrivena. Ko je zaista bio Isus? Šta je o tome znao jedan od najvećih umetnika svih vremena, Mikelanđelo? Kakva opasnost preti hrišćanstvu? Odgovore ćete saznati u knjizi Mikelanđelova laž Igora Berglera.

Rim je u panici zbog ubistava nekoliko kardinala u Večnom gradu. Vatikan je već rastrzan bezbrojnim skandalima, ogrezao u korupciji i pedofiliji, a hrišćanstvo gubi sledbenike zabrinjavajućom brzinom. Iza ovih ritualnih pogubljenja, dodatno zakomplikovanih ubistvima drugih kardinala u Meksiku, krije se zastrašujuća zavera i razorna tajna za Crkvu, skrivena u dokumentu koji je pre pet stotina godina otkrio Mikelanđelo Buonaroti.

Pod stalnim pritiskom i u trci s vremenom, italijanske tajne službe moraju da reše ovu zamršenu zagonetku: za to im je neophodna pomoć profesora Čarlsa Bejkera, koji je u Italiji u poseti svojim nedavno otkrivenim rođacima iz čuvene plemićke porodice Viskonti. Tako će profesor Bejker i Kolambus Klej – detektiv koji nikad ništa ne zaboravlja – biti uhvaćeni u mrežu najveće zavere u istoriji, koju Crkva plete već više od dve hiljade godina: Mikelanđelova tajna toliko je eksplozivna da bi i samo njeno otkrivanje moglo da pretvori čitavo hrišćanstvo u prah i pepeo.

„Nova knjiga najuspešnijeg rumunskog autora u poslednjih 30 godina prevazilazi uspeh prethodne dve. Hipnotišuća, neverovatna priča satkana veštim potezima i potkovana impresivnim istraživačkim radom.“ – Simona Epuran, Državni univerzitet u Klivlendu

Knjige Igora Berglera bestseleri su u Rumuniji, gde su prodate u višemilionskim tiražima, ali na listama su najčitanijih knjiga i širom sveta. Sve tri do sada objavljene knjige iz serijala o profesoru Čarlsu Bejkeru mogu se čitati kao zasebni romani, ali za potpuno uživanje i razumevanje preporučujemo da se počne od prve.

Njegovo novo delo Mikelanđelova laž uskoro će biti dostupno na vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.