Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Zlatni klasici „Hajdi“ i „Petar Pan“ uskoro u prodaji

24.
1.
2023.

Priče za sva vremena

Edicija Zlatni klasici donosi vanvremenska ostvarenja za decu u sasvim novom ruhu. Štivo uz koje mašta doseže nove granice ulepšaće odrastanje svakog mališana. Vulkančić je napravio najbolji izbor naslova uz koje su odrastale generacije širom sveta.

Hajdi je jedna od najprodavanijih knjiga za decu ikada napisanih. Iz pera švajcarske spisateljice Johane Špiri je pre više od jednog veka nastala divna priča o dobroti, plemenitosti i snazi dečjeg prijateljstva.

Hajdi je devojčica koja živi kod, naizgled strogog i hladnog ali ljubavi i razumevanja punog deke, na obroncima Švajcarskih Alpa. Okružena netaknutom prirodom, Hajdi uživa da po ceo dan trči za kozama i vreme provodi u upoznavanju sa čudesno lepim planinama. Ovu idilu, međutim, narušiće Hajdina tetka, koja devojčicu odvodi u Frankfurt, da se obrazuje i pravi društvo nepokretnoj Klari. Da li će Hajdi, plemenita devojčica neukrotivog duha, uspeti da pomiri čarobni svet netaknutih planina i svet užurbanog velegrada, otkriće vam ova knjiga napisanu „za decu i one koji vole decu“.

Ispunjen nezaboravnim likovima i čarolijom, najmaštovitiji roman za decu Petar Pan upoznaće vas sa nesvakidašnjim junakom. Lik dečaka koji ne želi da odraste stvorio je škotski pisac Džejms Metju Bari, pišući uzbudljivu priču o lepotama detinjstva.

Odlepršajte u čudesnu avanturu sa Džonom, Majklom i Vendi! Pridružite se vili Zvončici i Izgubljenim dečacima! Suočite se sa ljutim protivnikom Petra Pana! Otisnite se na nezaboravno putovanje u magičnu Nedođiju, zemlju mnogih čuda i lepote, ali i brojnih opasnosti koje će junaci morati da savladaju kako bi se vratili kući.

Dela koja nikada ne zastarevaju sada su objavljena u prelepom izdanju većeg formata, pa ove slikovnice mogu biti idealan poklon za najmlađe ljubitelje pisane reči. Tekstovi su adaptirani najmlađim čitaocima i propraćeni su predivnim ilustracijama koje će očarati sve mališane.

Knjige će uskoro biti dostupne na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.