Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vulkanova preporuka za čitanje u januaru

11.
1.
2023.

Vreme je za nove ideje i planove, ali i za kupovinu kvalitetnog štiva iz bogate ponude Vulkan izdavaštva. Početak godine donosi fantastične hit naslove i nezaboravna čitalačka iskustva.

Upustite se u epsku istorijsku avanturu koju nećete moći da ispustite iz ruku Gospodar Atlasa autora bestselera Sulejman Veličanstveni Kolina Falkonera. U ovoj priči sa iznenađujućim preokretima Falkoner će vas preneti u 1893. godinu i uvesti u izgubljeni svet urušenih palata i divljih planinskih prelaza, oživljavajući lepotu i varvarstvo Maroka iz XIX veka.

Dvojici nekadašnjih oficira Kraljevske artiljerije ponuđeno je pravo malo bogatstvo da pomognu sultanu da uguši pobunu koja je izbila na jugu Maroka. Njima ovo izgleda kao najlakši način da zarade novac, ali nisu mogli više da pogreše...

Gospodar Atlasa, Amastan el Karim, čuva šokantnu tajnu koja bi obojicu mogla koštati života – ili jednom od njih dati razlog da ponovo živi.

Misteriozni istorijski triler Đavo u mutnoj vodi nastao iz pera Stjuarta Tertona, autora bestselera Sedam smrti Ivlin Hardkasl, zadivljujuća je i impresivna priča o detektivskom dvojcu na otvorenom moru i demonu koji ih proganja. Predstavljamo vam roman koji će oduševiti i ljubitelje istorijske fikcije i fanove krimi-žanra.

Godina je 1634. Najslavnijeg detektiva na svetu, Samjuela Pipsa, premeštaju iz holandske Istočne Indije u Amsterdam, gde će mu se suditi za zločin o kojem se niko ne usuđuje da govori. Sa njim putuje i njegov verni prijatelj, Arent Hejz, rešen da dokaže da je Pips nevin, a tu je i Sara Vesel, žena generalnog guvernera Batavije. Međutim, čim brod isplovi, niz misterioznih događaja zbunjuje posadu. Putnike proganjaju zloslutne pretnje, koje im obećavaju tri đavolja čuda: nemoguću potragu, nemoguću pljačku i nemoguće ubistvo. Sa Pipsom iza rešetaka, Arent i Sara moraće sami da reše misteriju koja preti da ih sve pošalje u mračne dubine okeana.

Gardijan, Sandej tajms, Dejli mejl, Fajnenšel tajms, Dejli ekspres, Amazon proglasili su Tertonov roman za knjigu godine.

Poučna knjiga za sve one koji „lutaju“ Šta sve novac ne može da kupi? autora Majkla Dž. Sandela bavi se jednim od najvećih etičkih pitanja našeg vremena: šta to nije u redu sa svetom u kom je sve na prodaju?

U bestseleru Njujork tajmsa poznati politički filozof nastoji da pokaže na koji način možemo da sprečimo dopiranje tržišnih vrednosti u sfere života gde im nije mesto. Kako možemo da odlučimo koja dobra treba da se kupuju i prodaju, a kojima treba da upravljaju netržišne vrednosti?

Ono što je dobro u životu pokvari se ili degradira ako se pretvori u robu. Zato, da bismo odlučili gde je tržištu mesto i treba li ga držati na distanci, moramo odlučiti kako da vrednujemo dotična dobra – zdravlje, obrazovanje, porodični život, prirodu, umetnost, građanske dužnosti...

Ovi naslovi, kao i brojna druga izdanja, dostupni su na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.