Pretraži sajt

Slavimo jubilej: Vulkanovih prvih deset!

29.
12.
2022.

10 sjajnih naslova za 10 zajedničkih godina

Ono što vredi gradi se godinama, strpljivo i posvećeno. Čitavu deceniju trudili smo se da kvalitetnim štivom obogatimo vaš svet, da vas nasmejemo, oplemenimo, razonodimo, inspirišemo, ohrabrimo, utešimo ili pak podstaknemo na razmišljanje. Hiljade Vulkanovih izdanja za proteklih 10 godina temelj su na kom smo izgradili kuću kakvu poznajete danas. I među hiljadama naslova izabrali smo 10, da obeležimo i proslavimo trenutak koji smo dočekali zajedno sa vama.

Povodom jubileja, pripremili smo 10 dobro poznatih naslova, ali u novom ruhu. Verujemo da ćete prepoznati njihov značaj i da će nova, redizajnirana izdanja Vulkan izdavaštva naći svoje mesto na policama u vašim domovima.

Derviš i smrt je knjiga naše epohe, čija snaga i ubedljivost ne počivaju u jedinstvenosti razmatranja glavnog lika Ahmeda Nurudina već u pesničkom jeziku. Ovo najznačajnije delo u književnom stvaralaštvu Meše Selimovića impresionira senzibilitetom i imaginacijom na kojima počiva tragička vizija života. Osvaja tonom, ličnim i uzvišenim, tonom čoveka koji misli o sebi zrelo i duboko.

Do juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo.

Krimi-roman Deca zla Miodraga Majića pokorio je čitalačku publiku u Srbiji i regionu. Jedan od naših najistaknutijih savremenih pisaca podario nam je priču koja se tiče svih nas. U njoj pronalazimo obrise naše društvene stvarnosti, ali i izgubljeno zrno nade – jer čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mesta za heroje.

Samo smo u porazu svoji.

Slika Dorijana Greja je vanvremensko delo genijalnog Oskara Vajlda koje govori o porocima duše, pohlepi, oholosti, ponoru izopačenosti i cinizma. Mladost i starost, duhovno i materijalno, život i smrt su motivi koji se prepliću u priči o mladiću koji se strmoglavljuje u uživanje, tražeći u njemu tajnu života. „Ovaj će roman biti za svakog doživljaj. Jer na kraju, kad ga pročitate i zaboravite sve ličnosti i događaje u njemu, ostaće vam još dugo u duši drhtanje puno tajanstvene lepote ove knjige.“ – Miloš Crnjanski

Ko tumači simbol – čini to sa opasnošću po sebe.

Neodoljiva priča o svetu intriga, senzualnosti i moći, u kojem carstvom ne vladaju ni sila ni politika, već lepe i tajanstvene žene iza zidova harema. Sultanov harem: Sulejman Veličanstveni je dramatična, nezaboravna priča o surovosti i strasti, smeštena u veliki harem Otomanskog carstva.

Priča koja će vas povesti u svet intriga, konkubina i strasti.

Dečak u prugastoj pidžami Džona Bojna je snažna priča o prijateljstvu i užasima rata. Počinje tako bezazleno, a predstojeća tragedija nije nagoveštena ni u jednoj reči. Ovo je parabola o Holokaustu, napisana u ime devetogodišnjeg dečaka Bruna. Ovo je roman o humanosti i dobroti, a ono što priču zapravo čini tragičnom jeste naivni, dečji pogled na svet.

Sve ovo se dogodilo pre mnogo, mnogo godina, i ništa nalik tome neće se više nikada ponoviti.

Jedan od najpopularnijih i najčitanijih romana svih vremena je Mali princ Antoana de Sent Egziperija. Napisana poput bajke, ova knjiga za male i velike otkriva utopijski svet kroz priču o dečaku dospelom sa udaljene i sićušne planete i njegovom traganju za odanošću i ljubavi. Ovo je knjiga za sve generacije. Jer ovo je priča i o stvarnom svetu, o čoveku, njegovim zabludama i grehovima, i otkrivanju najdubljih i najdragocenijih vrednosti postojanja.

Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati.

Kaluđer koji je prodao svoj ferari Robina Šarme će vas naučiti kako da ostvarite svoje snove i uzmete sudbinu u svoje ruke. Ova „odiseja otkrivanja samog sebe“ je priča o vrhunskom advokatu Džulijanu Mentlu koga je bliski susret sa smrću naterao da ostavi sva materijalna bogatstva koja je stekao. Napustio je dotadašnji život, vilu, pa i ferari, i otišao da potraži unutrašnji mir među mudracima Sivane.

Nikad ne odlažite sreću zbog nekog dostignuća.

Moć podsvesti Džozefa Marfija je knjiga kojoj se iznova vraćamo, jer u njoj pronalazimo sebe i svoje probleme, ali i rešenja. Njena brojna poglavlja nam pokazuju na koji način čudesna moć deluje i kako da zauzdamo beskonačnu moć u sebi i postanemo ono što zaista želimo da budemo. Moć podsvesti nas uči kako sopstvenim razmišljanjem možemo promeniti sebe.

Jer čovek je onakav kakva mu je podsvest.

Knjiga M. Skota Peka Put kojim se ređe ide je snažno uticala na naš intelektualni i duhovni život. Jer ovde nije reč samo o knjizi već i o spontanom činu velikodušnosti. Pisana jezikom koji ne poznaje vremenske granice u razumevanju, knjiga nam omogućava da istražimo prirodu ljubavnih odnosa, vodeći nas ka novoj životnoj ispunjenosti i spokojstvu.

U nama su svi odgovori.

Kao jedinstvena mešavina uspomena i želja, sjajna i originalna knjiga jednog od najzagonetnijih pisaca XX veka Toma Rajsa Orijentalista podseća nas kako mašta može poslužiti kao pribežište pred nepodnošljivom okrutnošću života. Delo se čita kao vešto napisan detektivski roman koji razotkriva misterije ljudskog karaktera, roman prepun nezaboravnih likova koji su samo igračke u rukama mračnih sila civilizacije.

Misterija jednog opasnog i neobičnog života.

Vulkan izdavaštvo od svog nastanka 2013. godine važi za najveću izdavačku kuću u našem regionu i lider je u oblasti izdavaštva. Nastala je spajanjem dve progresivne izdavačke kuće, Alnari i Mono i Manjana, nadahnute vizijom boljeg i unapređenog izdavaštva u Srbiji. Izuzetno smo ponosni na mnogobrojne bestselere, planetarne hitove i nagrađivane romane koje smo predstavili našoj vernoj čitalačkoj publici u deceniji za nama.

U godinama koje dolaze, potrudićemo se da budemo bolji i da negujemo kvalitetnu pisanu reč, kao i prave vrednosti za nove generacije.

Posetite sajt vulkani.rs i otkrijte najbolje Vulkan knjige!