Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vulkanovi trileri za novembar

14.
11.
2022.

Ove jeseni otkrijte knjige o kojima ćete dugo pričati. Napeta psihološka drama, uzbudljiva detektivska avantura, prvoklasan istorijski roman, senzacionalan skandinavski triler? Odluka je na vama... Pripremite se za nova iskustva, jer je istina uvek šokantna, a neizvesnost do poslednje stranice zagarantovana.

Zakoračite u Kuću bez sećanja čuvenog Donata Karizija. U ovom maestralnom psihološkom trileru autora svetske senzacije Šaptač vraća se jedan od najuspelijih likova iz romana Kuća glasova: dečji psiholog i hipnotizer Pjetro Gerber, uspavljivač dece. Čovek sa teškom prošlošću i sadašnjošću, ovog puta se suočava sa još težim slučajem, mračnim i zagonetnim kao ljudski um: pozvan je da vrati glas detetu bez sećanja. Gerber ga mora pronaći u meandrima dečakovog uma, gde ga je zatočio misteriozni „pripovedač“. Mračna Firenca je nemi svedok i jedina izvesnost unutar lavirinta sačinjenog od nekoliko koncentričnih priča. Na vama je da postavite delove slagalice na pravo mesto. Nepredvidivo, hipnotično, moćno. Spremite se da uđete u šumu iluzija i obmana.

David Lagerkranc, proslavljeni autor tri nastavka bestseler serijala Milenijum, napisao je napeti roman s fascinantnim likovima u svetu u kom ništa nije onako kako se isprva čini. Obscuritas, prvi deo novog detektivskog serijala, uvući će vas u najmračnije dubine ljudskog uma. Lagerkranc nas vešto vodi kroz komplikovane intrige, od Avganistana, preko istaknutih muzičkih škola Sovjetskog Saveza, islamističkih terorističkih i ratnih sukoba, švedskog Ministarstva spoljnih poslova, sve do sportskog terena u Stokholmu, gde priča počinje. A onda lopta počinje da se kotrlja... Obscuritas dobija politički obrt. Uključeno je nekoliko strana i ne žele svi da istina izađe na videlo. Ko je zapravo bio ubijeni fudbalski sudija? Ambiciozna policajka i tragični genije: neskladni i fascinantni dvojac samo zajedno može da unese svetlost u tamu ovog zločina.

Slučaj ubistva opisan u romanu Mentalista Kamile Lekberg i Henrika Feksevsa ne liči ni na jedan sa kojim se detektivka Mina Dabiri ranije susrela. Žrtva je zarobljena u mađioničarskom sanduku, sa mačevima zabodenim kroz njega. Ali ovog puta to nije mađioničarski trik, to je ubistvo, slučaj prepun preokreta. Pošto traga za zastrašujućim ubicom, Mina traži pomoć od čuvenog mentaliste Vinsenta Valdera. Samo on može da joj približi tajni svet magije i iluzija. Ubica odbrojava unazad. Dogodiće se još tri ubistva. Počinje trka s vremenom. Moraju biti korak ispred ubice da bi stavili tačku na ovo ludilo. Eksplozivan, dramatičan i zagonetan, pun obrta, Mentalista je proglašen jednim od najboljih trilera godine.

Vulkan izdavaštvo predstavlja i novu knjigu autora bestselera Lanac Adrijana Makintija – Zamka. Ova briljantna i nemilosrdna priča će vas obuzeti od trenutka kada stignete na Dač Ajland. Samo jedan trenutak nepažnje, greška sa nezamislivim posledicama, i savršen odmor postaje košmar. Za Heder Bakster putovanje u Australiju sa novopečenim suprugom Tomom i njegovo dvoje dece, Olivijom i Ovenom, predstavlja ostvarenje sna. Ali kao i na svakom porodičnom odmoru, malo toga ide po planu: prevruće je, deci je dosadno, a obećanih koala nema ni na vidiku. Međutim, kada jedna kobna greška dovede do strašne nesreće, ostrvo će za Baksterove postati zatvor u kojem iz svakog ćoška vreba smrtonosna zamka. Zamka koja će ih naterati da izaberu koga će žrtvovati kako bi preživeli.

Kajzerova mreža je nova knjiga Stiva Berija uz koju će uživati istinski ljubitelji intrigantnih istorijskih romana koji predstavljaju važne događaje u potpuno drugačijem svetlu. Na videlo izlazi tajni dosije sovjetskog špijuna iz vremena Drugog svetskog rata koji sadrži informaciju koja ne samo da može iznova da ispiše istoriju – nego i da utiče na predstojeće izbore u Nemačkoj i zauvek izmeni politički pejzaž Evrope. Dvoje kandidata nadmeću se za mesto kancelara Nemačke. Jedan je patriota koji je služio zemlji prethodnih šesnaest godina, a drugi je uzurpator koji podstiče plamen nacionalističke mržnje. Oboje čuvaju svoje tajne, ali samo jedno zna istinu o onom drugom. Sve se vrti oko događaja jednog kobnog dana – 30. aprila 1945, i onog što se dešavalo duboko ispod Berlina u Firerbunkeru.

Vulkanove trilere možete potražiti na vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan. Uvereni smo da ćete ih pročitati u dahu.