Pretraži sajt

Nove knjige za ljubitelje filozofije i popularne psihologije u Vulkan izdavaštvu

29.
10.
2022.

Izađite na kraj s nagomilanim obavezama, izborite se sa stresom, obnovite energiju i dosegnite istinsko zadovoljstvo u ovom našem sve kompleksnijem svetu.

Knjiga Život je poklon predstavlja protivotrov za vreme u kojem živimo. Posredstvom stotinu priča – od kojih je svaka usredsređena na jednu određenu lekciju – Stefanos Ksenakis predočava svoja transformativna viđenja, zahvaljujući kojima je uspeo da pronađe svrhu i smisao u svakodnevnim životnim trenucima. Sve od ranog buđenja do velikodušnog deljenja i iskrenog smejanja, autor dokazuje da se radost može pronaći na najjednostavnijim i najmanje očekivanim mestima.

Da bi deca bila bezbedna i pripremljena za one situacije u kojima nećete biti njihov anđeo čuvar – potrebno je voditi prave razgovore u pravo vreme. Oslanjajući se na decenije sopstvenog iskustva u radu sa porodicama, Mišel Ajkard se fokusira na velike i trnovite teme kao što su prijateljstvo, seksualnost, impulsivnost i tehnologija, kao i na neočekivane razgovore o kreativnosti, higijeni, novcu i mnogim drugim. U knjizi Četrnaest razgovora do četrnaeste godine autorka predočava jednostavnu, nezaboravnu i testiranu formulu za najbolji pristup ovim suštinskim razgovorima.

Osećaj uznemirene žurbe postaje sve intenzivniji, dok nam se čini da se oni najsmisleniji aspekti života još nalaze tek iza horizonta. Oslanjajući se na uvide kako antičkih, tako i savremenih filozofa, psihologa i duhovnih učitelja, Oliver Berkman donosi zabavan, duhovit i praktičan vodič za upravljanje vremenom. Odbacujući uzaludnu savremenu fiksaciju da „sve mora da se uradi“, bestseler Njujork tajmsa Četiri hiljade nedelja upoznaje čitaoce sa alatima za izgradnju smislenog života.

Svetski bestseler Ja to mogu namenjen je onima koji do sada nisu upoznali rad Lujze Hej, ali i njenim pratiocima koji vole njen vedri i optimistični pristup životu bez obzira na svoju tegobnu prošlost, kao i svima onima koji brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Razmatrajući teme kao što su zdravlje, praštanje, blagostanje, kreativnost, veze, poslovni uspeh i samopouzdanje, Lujza Hej pokazuje da su afirmacije rešenja za sve probleme koje imamo u određenoj oblasti života.

Sve knjige dostupne su na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.