Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Leden i oštar kao sneg Švajcarskih Alpa „Sanatorijum“ uskoro u prodaji

11.
10.
2022.

Prošlost jezivija od snežne oluje koja guta sve pred sobom

Izolovana lokacija, lavina i snežna mećava, stari sanatorijum i ubica na slobodi. Vetrovi zavijaju, sneg sipa na sve strane, jedna osoba je nestala, pojavljuje se mrtvo telo... Nekada ozloglašeni sanatorijum za lečenje tuberkuloznih bolesnika sada je luksuzno turističko odmaralište. Ali na ovom mestu opasnost vreba i čeka da nasrne na njegove posetioce. Napet i neizvestan do samog kraja, psihološki triler Sare Pirs „Sanatorijum je odmah po objavljivanju dospeo na bestseler listu Njujork tajmsa i Sandej tajmsa, izbor je urednika Amazona i Književnog kluba Ris Viderspun.

Napola skriven šumom i pod senkama pretećih vrhova, Le Some je oduvek bio zlokobno mesto. Odavno ocrnjen uznemirujućim glasinama, napušteni sanatorijum renoviran je u minimalistički hotel s pet zvezdica.

Impozantni i izolovani zbeg u Švajcarskim Alpima poslednje je mesto na svetu na kome Elin Vorner želi da bude. Međutim, uzela je odmor od svog detektivskog posla i kada je njen otuđeni brat Ajzak i njegova verenica Lor pozovu da proslave njihovu veridbu u hotelu, Elin zaista nema razloga da ne prihvati poziv.

Odnos između Elin i njenog brata je narušen, ali ona veruje da će proslava ublažiti tenzije. U najmanju ruku se nada da će dobiti neke odgovore o događajima iz prošlosti, jer je njen odnos s bratom u senci onoga što se dogodilo kada su bili deca. Kada se njihov mlađi brat utopio... Za nju klaustrofobija ne postoji samo u prostorima izvan nje već i u njoj. Taj užasni osećaj zarobljenosti u sopstvenom telu.

Stigavši usred preteće oluje, odmah joj je neprijatno – nešto je čini nervoznom u vezi s ovim hotelom. A kada se sledećeg jutra probude i otkriju da je Lor nestala, Elin mora da se prepusti instinktu da bi je pronašla. Oluja je zakrčila sve puteve koji vode do hotela, gosti su u sve većoj panici. Elin je pod pritiskom da pronađe Lor, a niko ne shvata da je još jedna žena nestala. Ona je jedina koja može da ih upozori na to u kolikoj su opasnosti.

Određeni likovi u romanu kriju nešto strašno od ostalih gostiju, ali ne mogu da sakriju svoje najgore istine od sebe. Elin je u centru misterije dok se spušta u ponor pred najvećom tajnom od svih: šta se dogodilo na ovom mestu sa dubokim, mračnim zagonetkama?

Ego uvek pobeđuje. Svi želimo da budemo heroji, da spasemo svet. To je naša slabost.

„Od ovog trilera i njegove atmosfere podilazili su me žmarci... i od iznenađujućih zapleta.“ – Ričard Ozman, autor bestselera Klub ubistava četvrtkom i Čovek koji je umro dvaput

Sanatorijum“, prodat u više od pola miliona primeraka i preveden na više od 30 jezika, uskoro na vulkani.rs!