Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Vrhunski triler o dvojnosti ljudske prirode „Kći močvare“ uskoro u prodaji

19.
9.
2022.

Ko je lovac, a ko plen?

Kroz gusti rogoz i šaš mičigenske močvare, briljantan psihološki triler Karen Dion dovešće vas do samog srca tame – kolibe u kojoj je nasilno prekinut jedan i pod prisilom započet drugi život. Kći močvare je uzbudljiva priča o ženi koja mora da rizikuje sve kako bi uhvatila opasnog čoveka koji joj je oblikovao prošlost, a sada preti da joj ukrade i budućnost. Iako su prošle dve decenije otkako je napokon iskusila slobodu, ona i dalje skriva strašnu tajnu. Močvara je nikada nije napustila...

Helena najzad ima život kakav zaslužuje: divnog muža, dve prelepe ćerke i posao koji voli. Ali ima i tajnu. Njen otac je oteo njenu majku kada je bila tinejdžerka i držao je u izolovanoj kolibi u močvarama Mičigena. Rođena dve godine nakon otmice, Helena je volela svoj dom u prirodi i neobično detinjstvo, a volela je i oca, bio je njen heroj iako je ponekad umeo da bude surov. Volela ga je sve dok nije saznala koliko nemilosrdan može da bude.

Više od dvadeset godina kasnije, njen otac je pobegao iz zatvora i nestao u močvari. Policija započinje poteru, ali Helena zna da nemaju nikakve šanse. Zna da samo ona može da ga pronađe – zato što je samo njoj otkrio sve tajne močvare. Njen je život ispunjen teškim, ako ne i nemogućim izborima. Potraga će je suočiti sa već proživljenim strahom, a divljenje i gnušanje koje oseća prema ocu će je naterati da preispituje samu sebe.

S vremenom sam shvatila da je traganje poput čitanja. Znakovi su reči. Kad ih povežete u rečenice, ispričaće vam priču o životu zveri koja je ovuda prošla.

Citati mračne i neobične bajke čuvenog Hansa Kristijana Andersena Ćerka kralja močvare vešto se prepliću sa motivima romana. U Andersenovoj bajci, ćerka egipatske princeze i zlog kralja močvare danju je devojka lepa poput svoje majke, ali okrutna, a noću se pretvara u odvratnu žabu nežnog srca. Helena se, baš kao i ćerka kralja močvare u bajci, bori sa svojom dvojnom prirodom.

„Izuzetno... Helenine emocije prema ocu i odnos prema sopstvenom identitetu čine ovu priču moćnom.“ – Pablišers vikli

„Senzacionalan psihološki triler!“ – Li Čajld

Prema izboru časopisa Lajbreri džornal, roman je proglašen najboljim trilerom 2017. godine.

Bestseler Kći močvare, gorka priča o granicama roditeljske ljubavi i bekstvu od prošlosti, uskoro na vulkani.rs!