Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

TOP 30 NASLOVA NA POPUSTU OD 30%

11.
10.
2021.

TOP 30 Vulkanovih naslova možete kupiti po cenama sniženim za 30% za vreme najveće književne manifestacije – Vulkanovog sajma knjiga. Akcija TOP 30 trajaće od 11. do 17. oktobra, a u okviru nje imaćete priliku da izaberete za sebe neke od najčitanijih knjiga koje još niste stigli da nabavite.

Vulkan izdavaštvo je tu da vam olakša izbor, pogledajte naše predloge.

Novi roman Donata Karizija Ja sam ponor povešće vas na putovanje u tamu koju svi nosimo u sebi, otkrivajući nevidljivu senku koja se krije u središtu ponora. Čovek koji čisti, nevidljiv, samo senka na marginama, biće u trenu uvučen u stvarnost jedne devojčice. Opasnost nije samo to da će neko otkriti ko je on u stvari. Prava opasnost je, uvek je i bila, još otkad je bio dečak, da će naljutiti čoveka koji se krije iza zelenih vrata. I ima još nešto što čovek koji čisti ne zna: neko ga već traži.

Ostrvo pelikana je priča koja će vas još jednom navesti da se zagledate u stvarnost širom otvorenih očiju i zapitate se da li je moguće sačuvati sebe u društvu u kojem je sudbina pojedinca beznačajna poput zrnca peska koje vetar raznosi prenoseći ga iz jednog godišnjeg doba u drugo. Autor Miodrag Majić napisao je priču o Ajši i Gabrielu, koja može postati priča svakoga od nas, ali ta priča se već sada tiče svih nas i upravo zato ćete ovu knjigu pročitatu u dahu, a siluete njenih junaka ukotviće se duboko u vama, pa se nemojte iznenaditi kad ih budete prepoznali u masi bezimenih i nepoznatih ljudi na ulicama ovog grada, ali i bilo kog drugog grada na svetu.

Gijom Muso predstavlja knjigu Život je roman. „Jednog aprilskog dana, moja trogodišnja ćerkica Keri nestala je dok smo se igrale žmurke u našem stanu u Bruklinu.“ Tako počinje priča Flore Konvej, slavne spisateljice poznate po tome da se krije od očiju javnosti. Nema objašnjenja za Kerin nestanak: vrata i prozori u stanu bili su zatvoreni, kamere postavljene u staroj zgradi u Njujorku nisu zabeležile provalu. Policijska istraga nije dala nikakve rezultate. U isto vreme, na drugoj strani Atlantika, pisac slomljenog srca krije se među zidovima stare, oronule kuće. Samo on drži u rukama rešenje ove misterije. A Flora će ga pronaći.

Klub ubistava četvrtkom Ričarda Ozmana pripoveda o četvoro neobičnih prijatelja koji se sastaju svakog četvrtka među zelenim brežuljcima Kenta, u mirnom i luksuznom kompleksu za stare. Oni nisu obični penzioneri: mrske su im društvene igre i preziru da pričaju o bolestima koje ih muče. Uz čašu vina i kolačiće s votkom, Elizabet, Džojs, Ibrahim i Ron mnogo više vole da istražuju stara, nerešena ubistva i tako vežbaju male sive ćelije. Jednog lepog sunčanog dana, na njihovom se pragu dešava pravo-pravcato ubistvo, a Klub ubistava četvrtkom se prvi put nalazi usred istrage stvarnog slučaja. Možda su zagazili u devetu deceniju, ali ove samo naizgled simpatično radoznale i naivne bakice i dekice i dalje imaju poneki trik u rukavu!

Damin gambit je knjiga Voltera Tevisa koju je nemoguće svrstati u uobičajene kategorije, priča o odrastanju, šahu, zavisnosti, elegantna proza prepuna napetosti. Kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je Bet Harmon predodređena za sudbinu sivu i bezličnu poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je očigledan – dok igra, čula joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čeka drugačija budućnost na tabli sa šezdeset četiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke.

 

 

Celokupnu listu TOP 30 naslova koji su sniženi za 30% možete pogledati ovde.

* Akcija traje dok traju zalihe.

** Količinski popust ne primenjuje se na akcijske naslove.

*** Popusti se ne odnose na već snižene i akcijske cene.

**** Za sve onlajn-porudžbine isporuka je besplatna za bilo koji iznos kupovine.