Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vulkančić – ponosni sponzor Fair Play lige za decu

8.
6.
2021.

I ove godine Vulkančić nagrađuje učesnike Fair Play lige za decu!

Ljubitelji fudbala, sportskog nadmetanja, ali iznad svega fer-pleja, s velikim nestrpljenjem očekivali su ovaj događaj – Fair Play ligu šampiona!

Revijalni turnir za desetogodišnjake Fair Play EURO 2021. održaće se u nedelju, 13. juna, na stadionu FK Rakovica, sa početkom u 9.30. Ova tradicionalna svečanost biće inspirisana najvećim evropskim fudbalskim događajem godine, a okupiće male zaljubljenike u ovaj sport, kao i svu decu koja vole da čitaju i uživaju u druženju sa knjigama. Dodela nagrada najuspešnijim ekipama u protekloj sezoni Fair Play lige biće održana u 18.30, u pauzi između dve takmičarske faze revijalnog turnira.

Na turniru će učestvovati 32 ekipe koje će predstavljati po jedan tim predstojećeg izdanja UEFA EURO, kao i 8 timova koji su bili najbliži plasmanu na evropsku smotru fudbala. Utakmice će se igrati po pravilima za Fudbal 7 (šest igrača plus golman), a Vulkančić, ponosni sponzor turnira, obezbedio je nagrade za najuspešnije učesnike.

Cilj ove manifestacije je da se najmlađi, budući sportisti i deca koja vole da čitaju, druže i zabavljaju, motivišu da igru i sport, ali pre svega život, vode po pravilima fer-pleja. Usvajajući sportska pravila, najmlađi će naučiti šta je drugarstvo i da je svako dete i svaki tim pobednik, bez obzira na rezultat.

Vulkančić, kao sponzor najmasovnijeg dečjeg fudbalskog turnira, nagradiće učesnike i na taj način još jednom pokazati da deca koja se bave sportom, koja uživaju u knjigama, idu kroz život spremno, postavljaju ciljeve i pronalaze način da ih ostvare.

Fair Play liga za decu uzrasta od 6 do 13 godina okupila je 360 timova iz 90 klubova u sedam takmičarskih generacija, što znači da je više od 5.000 mališana trčalo terenima FK Rakovica, FK Čukarički i SC Gladijator.