Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Roman Voltera Tevisa Damin gambit uskoro u prodaji

9.
2.
2021.

Roman Voltera Tevisa Damin gambit uskoro će se naći u prodaji, u izdanju Vulkan izdavaštva. Prvi put je objavljen 1983. godine i od tada ne prestaje da oduševljava čitaoce širom sveta. Delo poznato po britkosti, inteligentnom stilu pisanja i jedinstvenim karakterima poslužilo je kao inspiracija za planetarno popularnu seriju.

Damin gambit je priča o Bet Harmon, mladoj ženi koja nije dozvolila da je stereotipi sputaju. Iz jednoličnog sirotišta izdigla se i postala heroina svog vremena. Osvajala je život kao što je osvajala polja na šahovskoj tabli i postala univerzalni simbol upornosti, želje i uspeha.

Kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je Bet Harmon predodređena za sudbinu sivu i bezličnu poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je očigledan – dok igra, čula joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čeka drugačija budućnost na tabli sa šezdeset četiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke.

Ulozi postaju sve veći i dolazi trenutak da se suoči sa najboljim igračem na svetu. Da li će iz te partije izaći kao pobednik, ili će zauvek ostati neugledno siroče koje je protraćilo život?

Damin gambit uskoro ćete biti u prilici da kupite putem sajta www.vulkani.rs