Pretraži sajt

Hitovi Vulkanovog sajma

14.
10.
2020.

U okviru prvog Vulkanovog sajma knjiga, koji će biti održan od 18. do 24. oktobra u svim Vulkan knjižarama (28 lokacija širom Srbije) i na dva sajta (www.vulkani.rs i www.knjizare-vulkan.rs), Vulkan izdavaštvo svim ljubiteljima knjige i svojim vernim čitaocima predstavlja veliki broj naslova.

Popularna psihologija najbolji je izbor kada osećate potrebu za dodatnim podstrekom, neophodnom vedrinom i dozom optimizma. Knjige ovog žanra pomoći će vam da se uzdignute glave i bez bojazni suočite sa svakim izazovom.

Možda bi trebalo da popričaš sa nekim je iskrena, revolucionarna knjiga, posle koje ništa neće biti isto. Pred vama su srdačni i smešni memoari psihoterapeutkinje čije knjige Njujork tajms neprestano proglašava bestselerima. Autorka Lorin Gotlib, psihoterapeutkinja, utkala je svoje višegodišnje iskustvo među stranice knjige koja će vam pomoći da istražite svoju dušu. „Ovo je odvažna, divna i transformišuća knjiga“, navodi Hafington post, „idealna za one koji žele da naprave važne promene u životu!“

Jevanđelje po jeguljama Patrika Svensona prirediće neočekivano i jedinstveno iskustvo svojim čitaocima. Pred vama je mudro štivo, koje se otima žanrovskom određenju: memoari, popularna nauka, filozofski traktat, svojevrsni putopis koji je istovremeno i otkriće i povratak poreklu... I koji nas neizbežno vraća sebi, i nerešenim pitanjima našeg života. Autor je u ovu naučnu priču upleo i pripovest o ocu i sinu i njihovoj zajedničkoj strasti prema lovljenju jegulja. Dok to čine, oni se upoznaju i uče kako da učvrste odnos zasnovan pre svega na ćutanju, tišini, ali i poštovanju i saučesništvu.

Miodrag Ivanišević koncipira svoje delo Misterije i kako ih rešiti tako da se, s jedne strane, nadovezuje na literaturu posvećenu različitim svetskim i domaćim misterijama, ali pokušava i da pronađe valjani odgovor na brojne nerazrešene teme. Čitajući ovu knjigu, stupićete u blizak odnos sa pojmom misterija, saznaćete kako i gde su nastale, čemu su služile, i čemu još služe. Videćete da jedna misterija može da se posmatra na više načina, ali i da se jednom rešena misterija može, ili mora, rešavati ponovo, iz početka, jer se njeno rešenje s vremenom zaboravi. Možda neko, jedino ispravno, čeka baš na nas da ga otkrijemo.

Stiven Grinblat otkriva nam šta se ta se zapravo događa u skrivenim odajama tiraninove duše u svom delu Tiranin: Šekspir o politici. Ispitujući psihu – i psihoze – likova poput Ričarda III, Makbeta, Lira, ili Koriolana, Grinblat opisuje na koji je način Vilijam Šekspir podrobno proučavao žudnju za apsolutnom moći, kao i pošasti koje su zadesile društva u kojima su ovi likovi vladali. Knjiga Tiranin dokazuje da je Šekspirov rad ostao aktuelan sve do danas, i to ne samo kad je u pitanju neugasivi despotizam već i autodestruktivna spremnost svih saradnika da mu neprekidno udovoljavaju.

Sve romane možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs, u omiljenoj Vulkan knjižari, a tokom Vulkanovog sajma knjiga po atraktivnim, sajamskim cenama!