STAN U PARIZU
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
GIJOM MUSO rođen je 1974. godine na Antibima. Iako je po zanimanju profesor ekonomije, od malih nogu bio je opčinjen književnošću i filmom, i počeo je da piše još kao student. Ovaj mladi francuski autor je pre nekoliko godina napravio potpuno neočekivan ali zapažen nastup na svetskoj književnoj sceni, osvojivši publiku i kritiku jednostavnim, ubedljivim stilom. Njegovi romani do sada su prodati u nekoliko miliona primeraka i prevedeni na 42 jezika, a za sve romane otkupljena su i filmska prava. Od kada se pojavio 2007. godine, Musoov roman Zato što te volim nalazi se u samom vrhu lista najprodavanijih knjiga. Pročitaj više

STAN U PARIZU

Oblast: Trileri
ISBN: 978-86-10-02026-7
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 280
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
U Parizu se nalazi jedan atelje, skriven u dnu ulice obrasle zelenilom, previše savršen da među svojim zidovima ne krije poneku tajnu. Madlin ga je iznajmila da bi uživala u samoći i pronašla malo mira nakon ljubavne krize i niza nerešenih slučajeva. Usled nesporazuma, ovoj mladoj londonskoj policajki pridružuje se Gaspar, pisac i mizantrop, koji je doputovao u Pariz da bi pisao u tišini. Tako su sada ove dve usamljene i nemirne duše prinuđene da nekoliko dana žive pod istim krovom.

Atelje je pripadao slavnom slikaru Šonu Lorencu i još odiše njegovom strašću prema bojama i igri svetlosti. Skrhan zbog gubitka sina, Lorenc je umro ostavivši za sobom tri slike, koje se vode kao nestale. Fascinirani njegovom genijalnošću i zaintrigirani njegovom tužnom sudbinom, Madlin i Gaspar odlučuju da udruže snage kako bi pronašli izgubljene slike i pronikli u Lorencove tajne. Ipak, moraće da se suoče sa sopstvenim demonima, u uzbudljivoj istrazi koja će ih zauvek promeniti.

„Ubedljiv trijumf!“ – RTL

Jelena Delibasic
Ovo je triler, detektivski roman i porodicna prica u jednom. Tokom citanja imala sam utisak da sam zajedno sa glavnim akterima i sama u Parizu, ispijam kapucino u pariskom bistrou i resavam naizgled neresive zagonetke. Ovo nije samo jedan dobra akcija, gde vam se cini da u stvari gledate film, vec je putovanje kroz umetnost, knjizevnost i upoznavanje sa svetskim metropolama. Uzivanje vredno svake procitane stranice!
Dragan Stojanović
Opisi mesta su detaljni, psihologija likova na visini zadatka a poznavanje svetskih znamenitosti izvanredno. Gijom je i ovaj roman istkao "finim koncem" , te je zanimljiva svaka njegova stranica napisana. Puno citata pri uvodu svake glave i pred nama je triler koji ostavlja bez daha!
Dodajte svoj komentar