Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

VULKANČIĆ ČITALAČKI KLUB NA HUMANITARNOM FESTIVALU MIRIS BOJA

5.
6.
2023.

Humana misija uz igru i zabavu

Na Humanitarnom festivalu Miris boja, održanom juče u Beogradu na košarkaškim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, Vulkančić Čitalački klub bio je jedna od najposećenijih radionica namenjenih deci.

Na događaju koji je trajao od 12 do 18 sati, Vulkančić Čitalački klub sve vreme je bio ispunjen velikim brojem dece koja su s interesovanjem listala izložene knjige i očigledno se dobro zabavljala upoznajući se sa Vulkančić izdanjima za najmlađe.

Već veoma popularnu zbirku priča Povratak u Neobuzdaniju i druge priče za slatku noć, zajednički projekat Munch-a i Vulkančića, deci su predstavili autori priča Ivan Tokin i Ranko Trifković.

Najzanimljivije delove enciklopedija: Šta, kako, zašto: Zemlja grupe autora, Koliko zapravo znamo, Dečja enciklopedija: Svemir i Britanika: Nova enciklopedija za decu, deci su predstavili novinarka Rada Đurić i glumac Stevan Piale. U neposrednom razgovoru sa njima, deca su pokazala veliko znanje i želju da učestvuju u razgovoru o svemiru, ugroženim životinjama, geografiji, svetskoj kulturi...

Atmosfera igre i komunikacije sa poznatim ličnostima i cenjenim autorima uklopila se u pozitivnu energiju koja je vladala tokom celog programa Humanitarnog festivala Miris boja.

Kroz podršku Vulkančić Čitalačkog kluba, Vulkan izdavaštvo podržalo je humanitarni cilj ovog festivala – prikupljanje sredstava za materijalno ugroženu slepu i slabovidu decu.