Pretraži sajt
%
×
3 DEČJE KNJIGE ZA 999 RSD
dana sati minuta sekundi

HUMANITARNI FESTIVAL MIRIS BOJA – MALO, ALI VAŽNO SVETLO U MRAKU

30.
5.
2023.

U Beogradu će 4. juna od 12 do 18 sati na terenima KK Partizan na Kalemegdanu biti održan Humanitarni festival „Miris boja“, na kome će učestvovati muzičari, slikari, pisci, glumci i druge poznate ličnosti, zajedno sa slepom i slabovidom decom.

Ulaznice za događaj već se mogu kupiti na ticket.rs, a na dan Festivala, karte se mogu kupiti na licu mesta. Za decu uzrasta do 15 godina, uz pratnju jednog roditelja/staratelja, ulazak će biti besplatan.

Program Festivala usmeren je na porodice i osmišljen kao dan za druženje, zabavu i kreativnost, a sredstva prikupljena tokom organizacije i realizacije ovog događaja biće usmerena na pomoć slepoj i slabovidoj deci iz socijalno ugruženih zajednica.

Humanitarni festival „Miris boja“ nastavak je istoimene kampanje tokom koje je, na prvom donatorskom događaju 2022. godine, prikupljeno oko milion dinara za slepu i slabovidu decu iz socijalno ugroženih porodica Škole za decu oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna.

Osnovni program Humanitarnog festivala „Miris boja“ odvijaće se na pozornici na kojoj će nastupiti bend ove škole i poznati muzičar Dejan Cukić.

Program će voditi poznati novinar Zoran Baranac, a popularna autorka Vesna Dedić potpisivaće i prodavati svoje knjige i deo prihoda nameniti humanitarnoj svrsi Festivala.

Na glavnoj bini, posetioci će imati priliku da odgledaju nagrađivanu, nadasve kreativnu i zabavnu, inkluzivnu predstavu „Kapetan Džon Piplfoks“ po tekstu Dušana Radovića, u izvođenju pozorišta iz Trstenika.

Kao i na prethodnom događaju, na Humanitarnom festivalu „Miris boja“ biće organizovana slikarska radionica, koju će voditi Suhain Bakain, slikar iz Jordana. Bakain je u poslednjih nekoliko godina realizovao niz slikarskih radionica za slepu i slabovidu decu širom sveta i u Srbiji, zasnovanih na inovativnoj i humanoj metodi dodavanja mirisa u slikarske boje. Bakainovi i radovi dece učesnika slikarske radionice moći će da se kupe tokom Festivala. U rad slikarske radionice uključiće se i glumica Katarina Žutić, koja će deci pričati o slikarstvu i ljubavi prema slikanju koja ju je dovela do četvrte izložbe slika, iako je po zanimanju glumica.

U slikarsku radionicu, kao i u druge sadržaje na Humanitarnom festivalu „Miris boja“ moći će da se uključe sva deca i probaju da zatvorenih očiju slikaju mirisnim bojama.

U Vulkančić Čitalačkom klubu odlomke iz knjiga i enciklopedija deci će, između ostalih, čitati pisci Ivan Tokin i Ranko Trifković i novinarka Rada Đurić.

U Eurolab kutku Šta sve mogu kada porastem deci će se predstaviti uspešni ljudi raznih profesija: lekar, glumac, kapetan bojnog broda... i tako pokazati da kada je želja jaka, sve je ostvarivo. Među njima će biti i poznati glumac Mima Karadžić i voditelj Voja Nedeljković.

Festivalsku atmosferu upotpuniće ponuda raznih poslastica i osvežavajućih pića, od čije će prodaje deo sredstava, kao i od kupovine slika i karata, biti usmeren u humanitarnu svrhu Festivala.

Nosilac Humanitarnog festivala „Miris boja“ je Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije „Mali Div“, a Festival su podržali mnogobrojni pokrovitelji, prijatelji i partneri.

Humantirana kampanja „Miris boja“, inspirisana je idejom Miroslava Radakovića, autora zbirke priča „Miris boja“, koja je dobila naslov po priči inspirisanoj slikarskim radionicama Suhela Bakaina za slepu i slabovidu decu.

Svi zainteresovani koji žele da podrže humanitarni projekat „Miris boja“ i doniraju sredstva mogu to uraditi kupovinom karata na ticket.rs i na licu mesta, ili se obratiti Udruženju „Mali Div“.

Trenutno nema komentara