Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Triler „Moj brat Majkl“ Meri Stjuart uskoro u prodaji

26.
5.
2023.

Za ljubitelje romana u kojima se prepliću misterija i romansa

Prožet grčkom kulturom, drevnom i modernom, uzbudljivi roman engleske spisateljice Meri Stjuart Moj brat Majkl vodi nas u veličanstvene pejzaže Grčke 1960. godine. Hodajući drevnim stazama koje se ukrštaju preko mitske planine Parnas, osetićete kako vam krv ključa na užarenoj svetlosti dana i otkriti blaga ove blistave zemlje.

Kamila Hejven je sama na odmoru i željna je malo uzbuđenja. Sedi u prepunom kafeu u Atini i piše pismo svojoj prijateljici Elizabet. Nikada mi se ništa ne dešava... A onda, bez upozorenja, prilazi nepoznati čovek, pruža joj ključeve i pokazuje automobil parkiran na trotoaru.

Tog trenutka joj se život menja, jer kreće na misteriozno putovanje do Delfa kao pratnja šarmantnom, ali tihom i odlučnom Englezu, Sajmonu Lesteru. Sajmon poverava Kamili da je došao do grčkih ruševina da bi „smirio duh“ svog brata Majkla, koji je pre četrnaest godina ubijen na Parnasu. Zbog neobičnog pisma koje je Majkl napisao, Sajmon veruje da je njegov brat naišao na nešto veoma vredno, skriveno u stenovitim predelima planine. A onda su Sajmon i Kamila shvatili da nisu sami u potrazi.

Vožnja je bila njena prva greška... ili je možda nehotice prizvala bogove. Našla se usred uzbudljive, intri-gantne, ali ipak opasne avanture. Neverovatan sled događaja pretvorio se u zaplet o kakvom nije mogla ni da sanja.

„Savršena mešavina romanse i neizvesnosti sa snažnom i šarmantnom heroinom. Meri Stjuart će uvek biti moja boginja: čak i kad uzmem neku njenu knjigu koju sam pročitala već deset puta, svaki put me oduševi.“ – Nora Roberts, bestseler autorka

Meri Stjuart mnogi smatraju začetnicom modernog romantic suspense žanra, romana u kojem se prepliću misterija, napetost i romansa. Bila je jedna od prvih koja je integrisala misteriju i ljubavnu priču, neprimetno ih spajajući tako da jačaju jedno drugo. Rođena kao Meri Florens Elenor Rejnbou, bila je izuzetno popularna engleska spisateljica i jedna od najčitanijih pisaca fantastike svog vremena. Autorka dvadeset romana, toma poezije i tri knjige za mlade čitaoce bila je cenjena kako zbog svojih savremenih ljubavnih romana prepunih neizvesnosti, tako i zbog istorijskih romana.

Knjiga Moj brat Majkl uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije. Slični naslovi mogu se naći među knjigama Nore Roberts, kojoj je ova autorka bila uzor.