Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vulkan noviteti ne ostavljaju ravnodušnim

23.
5.
2023.

Od putovanja u digitalni svet i spoznaje sebe do trilera koji će vas držati u napetosti do samog kraja

Vulkan izdavaštvo iz nedelje u nedelju oplemenjuje svoju produkciju svetskim bestselerima i bogatom ponudom domaćih izdanja, pa se tako među Vulkan novitetima našla i knjiga Između dva sveta Branislava Vujovića, eksperta i vrsnog poznavaoca informacionih tehnologija.

U nadi da će ova knjiga pomoći entuzijastima, preduzetnicima, liderima malih ili velikih firmi i drugih organizacija da bolje razumeju digitalni svet, da pokrenu promene u poslovanju i kreiraju dodatnu vrednost u digitalnom svetu, Vujović je želeo da podeli svoje viđenje i pokuša da pomogne da se poveća broj uspešnih prelazaka u digitalnu ekonomiju. Kao zaljubljenik i zagovornik digitalnih transformacija koje se mogu korisno primeniti i u biznisu i u životu, svoje životno i poslovno iskustvo i saznanja objavio je u ovoj sjajnoj knjizi. Između dva sveta spaja oba sveta – tradicionalni i digitalni, a čitaoce pretvara u aktere koji od realnosti i budućnosti mogu imati samo koristi.

Za ljubitelje priča o samospoznaji i pronalasku sreće, Vulkan je pripremio maestralnu knjigu mađarske autorke Ane Šoliom Na kafi s mačkom, na nesvakidašnji način ispisanu priču o tome kako jedna mačka može da preokrene čak dve ljudske sudbine naglavačke. Pred njen četrdeseti rođendan, Nagore progoni osećaj kako je čitav njen život potpuni fijasko. Raskinula je dugogodišnju vezu, ostavila posao u Londonu i vratila se u Barselonu, odakle će sve morati da započne od nule. Jedini posao koji je uspela da pronađe jeste posao konobarice u Neko kafeu. U Neko kafeu žive mačke koje čekaju da ih neko od gostiju usvoji i udomi. Sudbina očito počinje da se poigrava sa njom. Nagore ima veliku fobiju od mačaka, a sada je konačno prinuđena na to da se suoči sa svojim strahom. Sedam mačaka postaje kao sedam mudrih životnih učitelja za Nagore, a oni je uče kako da prihvati sebe, da oslobodi svoj duh i pronađe put ka pravoj sreći.

Oni koji vole uzbudljive trilere čija je radnja smeštena na egzotičnim destinacijama zasigurno će u dahu pročitati šesti roman Lusi Klark Ostrvo sudbine. Budite se na prelepom malom ostrvu u jugozapadnom Pacifiku. Svetlucavi plavi okean, zlatni zalazak sunca, palme, koralni grebeni i beli pesak na koji još nije kročila ljudska noga. Ipak, niste na letovanju iz snova. Tik pored olupine aviona prolazi stranac, ostali su smešteni iza logorske vatre – i baš svako od njih krije neku neispričanu priču i strogo čuvanu tajnu. Ovo nije običan odmor. Ovo nije obično ostrvo. Ovo nije obična knjiga koju ćete poneti na plažu. Knjige Lusi Klark su izdate u dvadeset zemalja, autorka je osam trilera i dobitnica brojnih književnih nagrada.

Sve naslove možete potražiti već danas na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.