Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Vrhunsko delo istorijske fikcije i trileri kakve dosad niste čitali - uskoro u Vulkan izdavaštvu

16.
5.
2023.

Stižu sjajne vesti iz Vulkan izdavaštva za ljubitelje majstora istorijske fikcije Kona Iguldena. Pero slavnog autora ispisalo je još jednu veličanstvenu epsku priču Kapije Atine, koja oživljava buran period antičke istorije. Svetski izdavački fenomen Karstena Dusea Ubijaj pažljivo dobio je svoj nastavak. Pripremite se za Holistička ubistva, drugi deo najduhovitijeg, najgrotesknijeg i politički najnekorektnijeg serijala trilera poslednjih godina. Za one koji se prepuštaju atmosferičnom i jezivom štivu pripremamo napet, uznemirujući i emotivan roman Lusi Klark Ostrvo sudbine.

Prva knjiga novog serijala proslavljenog pisca nepresušne mašte Kona Iguldena Kapije Atine govori o deset ključnih godina u istoriji drevne Grčke kroz četiri najuticajnije političke i vojne ličnosti. U svojoj najnovijoj istorijskoj fikciji Igulden nas prenosi u 490. godinu pre Hrista, na Maratonsko polje, gde stojimo rame uz rame sa atinskim herojima – Ksantipom, Aristidom, Temistokleom i Miltijadom, u borbi kojoj je suđeno da odzvanja kroz vekove. Usred mirisa krvi i komorača koji prekriva bojno polje, Grci će oterati neprijatelja nazad u more. Velika bitka je dobijena, ali rat je tek počeo. Deset godina kasnije, Kserks će povesti Persijance željne osvete u pohod da sravne Atinu sa zemljom. Kroz političke spletke i zadivljujuće junaštvo, kroz borbe za moć, intrige i strasti, roman oživljava jedno od najuzbudljivijih poglavlja antičkog sveta.

Jeziv na duhovit način, fantastičan roman Karstena Dusea Ubijaj pažljivo, obojen crnim humorom, dobio je svoj nastavak – Holistička ubistva, svetski izdavački fenomen prodat u više od milion primeraka. Bjern Dimel se vratio – i sada ubija na holistički način. Uz pomoć svog terapeuta, advokat pod stresom naučio je da primenjuje principe samopomoći kako u privatnom tako i u poslovnom životu. I pored svega toga, Bjern je na čelu dve kriminalne porodice, jer je jednog bosa ubio, a drugog zatvorio u podrum vrtića. Međutim, Bjern ne uspeva da uživa u slobodi i stalno gubi živce. Joška Brajtner mu priskače u pomoć svojom neočekivanom dijagnozom – Bjernovo unutrašnje dete vapi da mu se pomogne. Duseovi romani iz ovog serijala su samo u Nemačkoj prodati u više od dva miliona primeraka i skoro tri godine ne silazi sa Špiglove liste bestselera. Prevedeni su na više od 20 jezika, a u pripremi je i Netfliksova adaptacija.

Bestseler Sandej tajmsa Ostrvo sudbine Lusi Klark odvešće vas na prelepo malo ostrvo u jugozapadnom Pacifiku. Svetlucavi plavi okean, zlatni zalazak sunca, palme, koralni grebeni i beli pesak na koji još nije kročila ljudska noga. Ipak, ovo nije običan odmor. Ovo nije obično ostrvo. Ovo nije obična knjiga koju ćete poneti na plažu. Jer niste na letovanju iz snova. Tik pored olupine aviona prolazi stranac. Drugi čovek oštri nož i zakucava spisak mrtvih za stablo palme. Ostali posmatraju iz senke logorske vatre – i baš svako od njih krije neku neispričanu priču i strogo čuvanu tajnu. Ovaj napeti i krajnje ubedljiv triler će vas naterati da se zapitate koliko daleko biste bili spremni da odete da biste saznali istinu.

U iščekivanju novih naslova, posetite sajt vulkani.rs i potražite najbolje štivo za sebe.