Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

„Rudnik“ Miodraga Majića doživeo 22. izdanje

22.
3.
2023.

Roman prodat u 30.000 primeraka

Vulkan izdavaštvo s ponosom obaveštava čitaoce da je treća knjiga jednog od najčitanijih domaćih autora Miodraga Majića Rudnik doživela 22. izdanje. Roman je opravdao očekivanja poštovalaca Majićevog dela i za samo pet meseci od objavljivanja prodat je u više od 30.000 primeraka.

U središtu knjige Rudnik nalazi se junak koji će vas od prve do poslednje stranice voditi kroz sopstvena sećanja. Kako ovu priču priča iz sanatorijuma, sve što bude pričao, biće dovedeno u pitanje i podvrgnuto dodatnom preispitivanju. Njegova potreba za pričanjem zapravo jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku, i tako konačno došao do istine.

Osnovni motiv na toj slici jeste rudnik, o kome će se ispredati raznolike priče, i stvarne i nestvarne, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim. Saznanja do kojih bude došao promeniće njegov život iz korena i navešće ga na to da preispita sva dotadašnja uverenja o stvarnosti.

Rudnik je treći Majićev roman, nakon bestselera Deca zla, koji je doživeo 61. izdanje, i Ostrvo pelikana sa 54 izdanja, oba navedena romana su prodata u više od 60.000 primeraka, takođe u izdanju Vulkan izdavaštva.

Povodom još jednog velikog uspeha, autor je uputio zahvalnost čitaocima koji su mu ukazali poverenje.

Uz Decu zla i Ostrvo pelikana, sada i Rudnik obara rekorde čitanosti. Ali nisu samo brojevi štampanih i prodatih primeraka ono što me raduje. Na književnim večerima u Srbiji ali i širom regiona srećem veliki broj ljudi koji mi kažu da ih moji romani uzbuđuju i teraju na razmišljanje, i da jedva čekaju novu priču. Postoji li veća nagrada za jednog pisca? Mislim da se sada već sa izvesnošću može tvrditi da postoji to nešto između čitalaca i mojih priča, i to me neizmerno veseli – poručio je Majić.

Osim što je pisac, Majić je i sudija Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu, objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), nagrade Verica Barać (2019) i nagrade Doprinos godine Evropi (2019). Tokom 2019. godine objavio je roman Deca zla i zbirku priča U ime naroda. Posle velikog uspeha romana Deca zla, Majić je obradovao čitaoce 2020. godine novom knjigom – Ostrvo pelikana.

Sigurni smo da vas i njegov treći roman Rudnik neće ostaviti ravnodušnim, ukoliko ga još niste pročitali.

Sve romane Miodraga Majića možete potražiti na sajtu vulkani.rs.